♥LOVELY Followers ♥

Wednesday, September 28, 2011

Cakes, cookies vendor in Northern

Hye peeps,

Bersawang dah blog Syafa ni, maaf semua, life tunggang terbalik sikit.. Syafa still berulang alik outstation. Kepada member2 b2b yang ada sent jemputan kawen, tapi Syafa tak sempat pegi mohon maaf sangat2. Ai try my best untuk penuhi semua undangan, harap semua memahami ya.

Bila bercakap pasal wedding, mesti yang tertunggu2, doorgift apa ye derang nak bagi?, pengantin pula jenuh fikir, manisan apa nak letak dalam hantaran? tak pun kek kawen nak design cam mana ye?
Bila fikir pasal perkara kat atas, mesti laa fikir jugak vendor yang menepati citarasa tekak kita. Termasuk laa bab bajet.

Ada yang fullamak cantik betol deco cuppies nih, tapi rasa ada kureng, harga? aduh mahal.Ada pula, design choc homemade ni sama je,semua 30 bijik sama je... tapi rasa sedapnyaa..mau habis sekotak :P

Syafa list down kan beberapa vendor sekitar Utara untuk b2b sekelian. Ada cakes, muffin, cuppies, tarts, chocolate, apom polkadot, macaroons vendor yang sesuai untuk majlis kawin, hantaran, doorgift, dan occasion lain. List ni Syafa share dalam facebook group b2b utara juga. ^__^



List of cakes, cookies vendor in Northern
sesuai untuk majlis perkahwinan, untuk hantaran, doorgift, majlis2 lain dari cakes, cookies, tarts, muffin, cuppies, macaroons, chocolate ect


Pulau Pinang

1.Azie Creative Cake 

2.Kaori Decorative Cakes (Butterworth)

3.Ina Saly Bakery 

4.F2H Decorative Cakes (Bayan Baru)

5.EdibleOnline Cake (Bayan Lepas)

6.Mama Bakes Pulau Pinang (Nibong Tebal)

7.Zanaz Biz

8.Fara Cake House( Parit Buntar)

9. Ballerina Cakes

10.SITI CUPCAKE

11.NUR D'LICIOUS

12.Kakina Sweet Bakery

13.Tini Cuppies (Balik Pulau)

14.Elianas Homemade Cakes ( Sg Dua Butterworth)

15.CoklatChoc4U

16.Mama Zieza

17. MidNite Baker (taiping & penang)

18. Melting Bites


Perlis

1.NAJAH HOMEMADE BAKERY 

2.Hani Sweet Cakes (Kangar)



Kedah

1. Alymaz Home 

2.Cistat Comey Bakery (Sg Lalang)

3.Krazy Cakes (Sg Petani)

4.Cupcakes With Love ( Alor Setar)

5.Bakedecorate2U (Changlun)



Hopefully list ini dapat bantu b2b, dan rakan2 lain di luar sana ^__^ .

xoxo

6 comments:

Asfiza said...

salam perkenalan dari asfiza :)

http://asfizashary.blogspot.com

AlwaysGorjes in ur Wedding said...

Hi syafa....
happy bila baca blog b2b u...byk info bole dpt since sy keje kt KL ..byk bnda sy kene cari kt KL sbb sy rasa penang mcm susah nk cari bnda...nk kene balik n cuti pnjang...
bole x sy nk tau awk pnya OP...awk amik kt penang ke? or awk export org luar dr penang....?

Cik Puan Syafa said...

hye asfiza, jiran baru ^__^

Cik Puan Syafa said...

hye gorjes,

tq for reading my humble blog. syafa amik OP penang ja. if u perlukan ap2 pertolongan, just email me ya:-

ciksyafa@gmail.com

miss ain said...

hye. follow me back. :)

FRANCESCA said...

That's sounds interesting!!!
*.*

JOIN GIVEAWAY ON MY BLOG!! <3