♥LOVELY Followers ♥

Thursday, June 9, 2011

91# : Buah Mulong

Hye darls,

Bestnya dengar sana sini bbf kawen.Kalau laaa bole putar masa balik..teringin nak rasa lagi sekali perasaan buat preparation kawen.haha! Betol memang stress to the max n time tu laaa macam2 dugaan datang kan kan?, tapi Syafa rasa ramai yang akan agree dengan Syafa yang time buat preparation laa saat yang paling indah n sangat memorable untuk kita ^___^ so kepada b2b sekelian have fun yaaa while preparing for your big event ^__^hehe.

Berbalik pada entry hari ni..Syafa tetiba datang mood nak makan buah mulong.Godek2 dapor..fuh seb baik nyok ( kelapa ) ada pastu alhamdulillah ada gula melaka dalam fridge. So teruskan project ^__^hehe





Ni laa rupa buah mulong aka buah melaka.

Nak buat senang ye darling, perlu tepung pulut, air n colouring.( biasanya buat satu kaler ja,hijau..syafa akan guna daun pandan je) , kelapa parut kena letak garam sikit ye. N jangan lupa gula melaka racik kecil2( if nak tambah gula pasir sket pun bole)

tip: if nak buat kaler2, titis n gaul dengan tepung before tuang air nak bentukan doh ^__^ 

Till then,
xoxo

1 comment:

lovelyadibah said...

owh..buah mulong nie buah melaka:)wah!!:)bgs la syafa nie:)nampak senang je syafa wt:)huuu~..