♥LOVELY Followers ♥

Tuesday, March 22, 2011

81 #: Review :Doorgift Sanding & Calendar notepad

Hye darls,

Today crita pasal doorgift Sanding. Mesti semua dah tau kan Syafa borong banyak kotak dari kilang pph. sila rujuk entry ini. 
(ada berita baik untuk semua bbf )
Ok2 jom tengok apa Syafa isi dalam kotak ajaib tu :P

Doorgift Sanding



Calendar notepad
Untuk calendar notepad Syafa dapatkan khidmat dari http://www.thekadkahwin.com/ .Superb! servis sangat tip top! tu saja Syafa bole katakan. Berkerjasama dengan pihak amatla senang. Thanx to Jentayu Design




Picca di atas adalah version sebenar makanan yang diisi dalam kotak doorgift. Ada kerepek , dodol , muffin pisang , sumi jelly , mentos , calendar notepad , n sachet tea strawberry . 

Sehari sebelum majlis persandingan syafa, version dah banyak bertukar.Makin bertambah!Alhamdulillah ramai sedara mara yang sponsor kuih muih/kerepek/candies untuk diletakkan juga dalam kotak doorfgift ni.Sampai kena selotape.takut terburai isi mampat banyak di dalam.huhu

Yang dapat syafa recall ada pulut kacau,kuih coq benderam/telinga hindu, jeruk buah pala, gula2, kek span n dua 3 jenis lagi.

Termasuk laa penambahan hampir 400 kotak lagi n gelas kaca terpaksa Syafa n hubby gi cari time Raya Cina.(adooi seb bek kedai ada yang buka)di saat akhir sebab banyak sponsor makanan.
Total kotak doorgift Syafa 3000 + 400 kotak tambahan = 3400. pheww..

Kiddy favor Popcorn ( version choc n epal flavor )
Untuk kanak2 Syafa sediakan 400 bungkus popcorn. tapi beberapa hari sebelum pick up mama suroh tambah order lagi menjadikan 600 bungkus popcorn!Sebabnya mak bapak budak pun suka juga...hihi
Alkisahnya  majlis sedang berlangsung popcorn dah habis.
Tapi Syafa sempat la rasa..MasyaAllah, memang Sedap! ramai yang suka, sampai minta nak 2 bungkus.(menurut pemberi doorgift aka sepupu ku ^__^ )
Popcorn pelbagai flavor, ada choc, epal, strawbery, lagi satu version takda picca laa pulak.warna warni.
Harga pun berpatutan! Kepada northern b2b especially in Penang yang nak kan popcron kaler2 camni email Syafa ye untuk contact no vendor.

Rasanya b2b semua boole anggarkan jumlah tetamu yang hadir kan? Yup almost 4000 orang datang seawal bermulanya majlis pada pukul 11.30 pagi hingga 5 petang.Memang diluar jangkaan!
Terima Kasih yang tak terhingga kepada yang sudi hadir ke Majlis Syafa.

Till then,
xoxo

27 comments:

K.I.N.A said...

waaaaah..4000??? ramainye..>_<..ok rasa macam cukup ke utk mjlis kina nt..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

nice!! byk mknnan..nyum2..ada lg?pos la kt maera..hehe~

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Wah, ramainye jemputan, mst meriah giler.. notepad tu bape rm?

miss puteri said...

pop corn satu! nak tahu hage plese!hehe.. pm ye dear...(~_^)..tq syg!!

poyaty said...

jauhnya u nk cari kotak. hehe. skali kat seberang prai. igt kat area sini je :)

~~zaa~~ said...

wow!! amazing! yang notepad tu memang tak pernah dibuat rasanya!

~ NANA ~ said...

mak oiii ramainye tetamu...majlis i nanti bajet2 2500-3000 tetamu je...4000 tetamu cnfirm meriah! hehe

Ms Marliana said...

nice la idea kasi popcorn ... huhuhu...

Jan@Afzan said...

as salam syafa..

kotak sgt canteksss

and for the kids, idea yang baru tuh...bagi pop corn.. agak2 klu wedding kat Johor, vendor nak tak? my sis kat kepala batas...hehe

nizabeba said...

smart nye!! suka2!

Nadya Zahid said...

dear..i nak tanye u..for my bertandang...my inlaws send out 1500 pcs card..so kire dalam nak dekat 3000 guest jugak la anggaran yg dtg kan?
mcm for buffet..we all buat from 12-4.30pm, rasenye bape meja kene ltak tu eh?
40 tables cukup ke?
risau nadya pk..

Renee Meow said...

wah ramainyerr.. btw chantek ler calendar tu.. berguna jugak kan.. :)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

didieadila said...

dpt bygkan kemeriahan knduri syafa..n notepad kalendar tu sgt berguna..kompem org xbuang kan..gud idea! :)

LisaLisut said...

ya allah! ramainye 4000 tetamu???wohohohohoho.gle meriah.haha.

syafa nk emel u sj nk tye pasal price notepad tu.bole?huhu

lind said...

meriahnyaaa 4000 tetamu!

btw hari tu dah pi pph. nak amik kotak putih tu la.. alahai mak tak restu plakk dia kata takda kaler2.. huwaaa.. jenuh la kaler pulak

eh yang kotak tu ada lubang 2 ke tak?

syuhaidah said...

wah...meriah nye jemputan...suke ngan idea calender 2...

Reen Tart Nenas said...

saye suka calender tersebut

Cik Puan Syafa said...

K.I.N.A : tu laa tak sangka ramai yang sudi hadir. hehe i.Allah kita sama2 doa.

Maera : ala darling semua gift habis dah.

kasut pink : if tgk dalam web dia tak salah syafa RM 1.30, tapi Syafa beli banyak dapat below than RM1

Cik Puan Syafa said...

Puteri : Nak tau harga popcorn? nanti Syafa roger2 ya ^__^

Potaty : Cheq org Penang, dekat laa kiranya...hehe dear, u can try call kilang tu, dia ada deliver satu mesia ^__^

zaa: hehe notepad n calendar 2 in 1, bole pakai lepas kenduri kan2

Cik Puan Syafa said...

nana : kami pun bajet 3000 ja. tak sangka ramai yang sudi hadir alhamdulillah ^__^

marliana : tenkiu darling muaahx :)

jan : u berminat dengan pop corn? please do email me ^__^

Cik Puan Syafa said...

nizabeeba : tenkiu darling ^__^

Nadya : darling, Syafa pun ssh nak estimate, minta pendapat catering derang tau nak bajet anggaran brapa yang ptt. Cam kes Syafa catering masak dekat situ. memang stanby if anything happen.

renee : yup sangat berguna calendar notepad ni. tengok kt ofis ramai pakai notepad syafa..hehe senyum ke telinga ^__^

Cik Puan Syafa said...

didieadila : betol didi, kat ofis ramai kawan2 pakai, senyom ke telinga tengok ^__^


lisa : bole2 email syafa : ciksyafa@gmail.com

lind : kotak syafa tak da lubang. dear, buat logo lekat kat atas kotak, or letak ribbon, kreatifkan diri sure cantik kotak tu ^__^

Cik Puan Syafa said...

syuhaidah & reen tenkiu soo much dear ^__^

Jan@Afzan said...

minat-minat popcorn..

nanti email syafa

Ili Liyana said...

syafa, curious nak tau pasal kotak2 tu.. sgt comel. u rasa dorang boleh tak printkan design on it terus? ada contact number tak?
hehehe

teruja jugak ngn popcorn tu. brape satu pack?

fyruze said...

blh emelkan sy... vendor popcorn tuh.. n hrgenyer.. look nice.. thanz

erin moshimoshi said...

byk nye makanan ..nyum2