♥LOVELY Followers ♥

Monday, March 7, 2011

76 # : Review :Tudung Akad & Sanding

Hye darls,

Hari ni Syafa review Tudung untuk Majlis Akad n Reception.

Tudung adalah sama penting dengan baju.Mesti kena matching colour. Material pun kena  dititik beratkan. Design tudung serta perincian manik dapat membantu menaikkan confident dan seri pengantin.Yes indeed sangat susah yer nak cari tudung yang bersesuaian .

Memang boleh beli di kedai,tapi adakala jumpa yang plain pula saja,cari yang bermanik, adakala tak menepati citarasa.manik meriah sangat,colour manik tak matching colour baju.Bila cari yang ber- Awning..aiseeh muka nampak lagi tembun..huhu.Senang crita terus minta designer baju buatkan tudung skali atau pun beli tudung Ariani/Hajaba.

Certain designer berkebolehan dalam mereka dan membuat pakaian tetapi tidak tudung. Ada juga butik pengantin yang sediakan tudung skali,nasib baik laa kan.

Kita sebagai pengantin memang perlu alert bab tudung ni Alhamdulillah Syafa dapat link blog Kak Fida, Puan empunya  blog  customise tudung  ni dari one of the b2b blogger, Cik Kina.Sebelum ni Syafa jumpa juga 2 3 link customise tudung, tapi risau banyak perkara,nak order onlline,Syafa di Penang..bole ke pos kan contoh kain?ke hantar picca?ukuran muka macam mana?Material kain cam mana?Jahitan kemas ke tidak? Tambah manik lagi mahal ka?Design? Huiiish banyak betol berpusing2 dalam kepala ni.

Dengan Kak Fida ni lain sikit, rasa cam ada chemistry!Syafa suka caranya.,walaupun hanya berutus emel, Syafa rasa selesa untuk berurusan. She's very humble n honest. Dari pemilihan material, design hingga ke manik2..semua Syafa serahkan kepada Kak Fida

Berdebar tunggu Kak Fida courier kan tudung sama perasaan berdebar nak fitting baju.
Petang balik dari kerja teros buka bungkusan. MasyaAllah sangat cantik. Lebih dari expectation. 
Terima Kasih Kak Fida .CHEQ LOIKE BANYAK ^__^ .
Here's the picca..Jom pakat tengok.

Tudung-tudung dan selendang yang di tempah.Untuk Akad nikah Syafa tempah colour golden brown.Untuk reception pula colour grey

 Mudah dibentuk.Material chiffon, sangat lembut,yang penting mudah di iron ^__^

Di majlis pernikahan sepupu Syafa ( Tudung Awning -Chiffon golden brown)

 Selendang, perincian manik..MasyaAllah sangat kemas.Cantik sangat2

Majlis Akad Nikah- Selendang Chiffon Golden Brown

 Tudung Chiffon 2 tone colour grey.Sangatlaa cantik^__^

 Mudah dibentuk sama seperti tudung awning golden brown ^__^

Reception - Tudung Chiffon 2 Tone

Kesemua tudung n selendang Syafa heart banyak.Sangatlaa kemas jahitan.Sungguh berpuas hati. Terima Kasih Kak Fida ^__^ .Syafa dah beberapa kali pakai semua tudung hehe sangat laa suka sebab kain tak panas, senang juga nak cuci.

Harga?U'll be suprise..sungguh affordable!Cuba laa ^__^
Nak tempah juga? boleh teros ke link:

Rafidah Musa
Boleh juga terus emelkan : fidala8@yahoo.com

Till then,
xoxo

25 comments:

*luv Syahnia* said...

nak carik tdung nikah gak
ala2 arab..hihi


slm bknalan dear :)

lovelyadibah said...

bestnyer!:)thanks syafa!

~ NANA ~ said...

OMG! i mmg tgh mencari tudung utk sanding skrg ni...tq for the link

Bidasari said...

Salam Syafa,
Thanks for the comment so much... syukur syafa suka n selesa ngan tudung2 tu... u look great and happy ya...? cik abg ada sebelah...senyum manja nmpk...take care ok...muahsss i follow u...

Nadya Zahid said...

tq dear...i baru nak cari mane nak tempah tudung..nak try tempah kat akak ni la..tq for sharing :)

anaztasias nora aira said...

cantiknya tudung kamu!!!

Cik Puan Syafa said...

*luv Syahnia* : wow ala2 arab ^__^ mesti best hehe

Cik Puan Syafa said...

adibah ; u r most welcome ^__^

Cik Puan Syafa said...

nana : best nye dapat membantu..hehe ^__^ ur welcome

Cik Puan Syafa said...

Kak Fida : thanx kak fida, sharing is caring kan hehe..keep in touch ya..follow u too ^__^

Cik Puan Syafa said...

nadya :hye darl, glad that its useful for u ^__^

Cik Puan Syafa said...

nora aira : time kasih ^__^hehe muaaahx

aTy _faRed~ said...

waaa..cantik2 nyer...!!

cik barakah said...

cantik header anda. sweet2. selamat menjadi pengantin baru with sweet tudung tu nnt. :DD

Cik Puan Syafa said...

puan aty : heeee tenkiu2 :)

Cik Puan Syafa said...

cik barakah : darlingx...nampak cam tak kawin lagi ke? heeehee..rs muda plak

poyaty said...

mmg canteklah. maybe i should gv a try :)

Yuna Heri said...

Wah... memang cantik! Saya pun sedang cari tudung nikah. Jenuhlah mencari... T_T Yang saya sedang deal sekarang, orang Terengganu. Risau pula sebab jauh.

Cik Puan Syafa said...

potaty : try la my dear...harga i.Allah berbaloi ^__^

Cik Puan Syafa said...

yuna: my dear if ddok selatan, bole try yg ni...tak pa try ty quot mana yg btter..^__^

Dia.Honey said...

ai pon tgh pening pk pasal tudung yg sesway untuk akad nikah nanti....tudung awning ke selendang ke anak tudung awning ke semua buat ai pening skang ni ...cos takoot kalau pakai yg ada awning nnt tak sesway susah lak masa nak batal wudu' nnt.....

hurmmm

Juz Call Me.. Iela.. said...

sy juge sgt pening pk psl tudung utk mjlis tunang.. takut xsesuaai dgn muke yg bolat ini.. hurm.. bru je kasi email kt kak rafidah, hrp kak rafidah dpt bntu.. :)

Juz Call Me.. Iela.. said...

sy juge pning memikirkan mjlis tunang mau pkai tdung yg bgaimana... naseb jumpe blog ni.. sy bru je kasi email pde kak rafidah.. harap kak rafidah bls email. sy..

luv tdung ni. <3

putri ieda said...

..cantik..mcm mn nk tempah tudung ne ekk..tq

Cik Rad said...

sgt cantik la tdung tu.. sweet je tgk kamu pkai.. ;)