♥LOVELY Followers ♥

Wednesday, March 2, 2011

75 # : Review : Make Up for Big Day

Hye darls ,

Syafa  belum dapat picca daripada  My OP lagi, so nak review pun pakai picca dari family n kenalan hehe..kira aci laa kan :P

Hari ni Syafa reveal my MUA for Akad n Reception

Syafa dapat link blog MUA ni dari mr.google, n ikot perkembangan MUA ni months. Yes indeed sangat susah yer nak cari MUA Northern yang make up tak pakai foundation tebal2 aka tepung gomak. 
Pendekkan crita Ai love her make up sooo much! That's why I hired her.

So...here's the picca.Jom pakat tengok. ^__^

Make up for Nikah.
Untuk Akad Nikah Syafa minta make up nak natural ala- ala sweet gitu.Ni laa hasil nya hehe

Make up for Reception
Untuk Reception pula Syafa beritahu beliau,Syafa nak kan kelainan.Ni laa hasilnya


Sebelum mulakan solekan.Beliau akan minta kebenaran nak mulakan n nak make up camni sekian2..if kita ok, teros on!.Tak perlu nak remind kaler eyeshadow apa, shading2 ka. She knew it!
Masa di make up kan tu..rasa relax habis. She really peramah. Tak kering gusi dengar keletah beliau.



Orangnya sangat humble, Murah dengan senyuman.
Boleh teros terjah blog beliau http://makeup-by-jumie.blogspot.com/ her makeup. She will turns u into a gorgeous creature ai tell u!
Rasanya ramai B2b Penang mengenali Jumie, sebab beberapa kali dah masuk magazines n newspaper.
Bole tengok sini latest review Make Up Jumie di KOSMO

Rate? mesti semua akan terkejut. Sangat laa affordable! 
Yang best skali Make up di rumah.
Akhir skali....terima la
My button bouquet close up. ^__^

All picture credit to my MUA Jumie Samsudin
Nak tengok lagi picca? Nak tahu cam mana Syafa booked Jumie?hehe special entry,
boleh baca Belog Jumie Samsudin

Till then,
xoxo

19 comments:

~ NANA ~ said...

suke tgk make up yg pkai bj grey tu...heee~

ElyaElmo said...

make up nikah sgt natural...cantikkk!!~

umairah said...

make up yg cantik! suka.. suka.. hehe..
xlupa..
bride pn cantik.. ^-^

lovelyadibah said...

cantik!:) huu~..

Cik Mira said...

suka jugak terjah blog jumie tuh. mmg cantek make up cik puan syafa!

choclairissa @ intan said...

waahh ade button bouquet tu~ unik2~

natrah jaafar said...

cantekkk..confirm x mcm tepung gomak..saya dah merasainyee..sadis..hahaha..

HERNANIE said...

aaaaaa sweet jeee. ur make up is to die for! yg penting tak tebal cm tepung gomak. hu

cik tie@ibtisam said...

cik puan syafa...
nice make-up..
sgt somey...
yurp, mmg ade kelainan ms pakai grey tue...
wink~**
suke2..
santek...

LisaLisut said...

hi syafa :)
b2b walking.mekap u cantik natural dan tak tebal.i like!

waahh button bouquet.unik gila!u really did it.thumbs up hehe

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

suke sgt button bouquet tu.. mst gigih syafa buatkan. kite x rajin nk DIY.. huhu...

make pon cun.. nmpk natural..

Jan@Afzan said...

Pn syafa..

Cantekss sgt make up nya..
Totally lain ya, nikah & reception..
Dan grey sgt cantik dipakai..it just different.

Tahniah...

And the bunga tangan, sgt2 berbeza & unik! Thumbs up

nYomeL said...

sweet je make up syafa.
BTW, congrats dear.. :)

HaNiEeZ said...

unique bouquet! make up pun cantik..tak tabal sgt!nice!

iDa said...

cantik nyeee....sukaaa =D

Bidasari said...

Nice...Sweet... pretty Queen...

si kecil said...

syafa...canteknyaa...

realriyana said...

syafa...cantiknya.. suka mekap nikah:) sangat natural..sesuai la dengan majlis.. boleh masuk list ni..sbb taktau kan kat penang nak cari mana... thanx for da info. hehe:)

Cik Puan Syafa said...

tQ everyone for the comments..make up dpt bantu menaikkan confident pengantin, alhamdulillah my MUA dpt realisasi kan make up yg Syafa idam kan hehe ^__^