♥LOVELY Followers ♥

Saturday, March 12, 2011

78 #: Review : Halwa telinga di hari bahagia

Salam darls,

Credit to Mr Google

Bila becakap tentang lagu yang perlu dimainkan ketika majlis perkahwinan.Mesti kita sebagai pengantin ada lagu feveret yang kita nak Dj putarkan.

Dj pada Majlis Perkahwinan Syafa pula di sponsor oleh my uncle.Hurmm..alkisahnya, Syafa tak tau orangnya macam mana kan.Risau ok ke tak. Kalau takmo amik nanti apa pula kata uncle.

So Syafa download lagu-lagu untuk Majlis Perkahwinan, buat copy 2 3 cd. n juga list,supaya pada hari Majlis cheq senyum sampai telinga aka NO lagu dangdut , NO lagu putus cinta n seangkatan dengan yang sering di pasang oleh Dj Syok Sendiri.Hihi No Offense ^__^

Sepatutnya pada Majlis Perkahwinan Syafa ada Gamelan, group tarian Kebudayaan. tapi Syafa cancel di saat akhir( Syafa pernah buat entry tentang beberapa vendor yang buat Syafa naik darah huhu)

Ok ok Syafa share list lagu Majlis Perkahwinan Syafa ye.
Kepada yang belum ada list bole cuba list Syafa. Cuma Syafa minta maaf tak berkesempatan nak download dalam mediafre.(Kekdahnya senang sikit b2b terus donlot kat situ amik ja apa yang nak) Tenet lembab cam kure-kure
Senarai Lagu Majlis PerkahwinanSyafa

Sebelum kedatangan pengantin --Seleksi Lagu-lagu nasyid 

Taman Firdausi –In team
Sumayyah – Hijjaz
Setanggi Syurga – In team
Selawat Syifa – Hijjaz
Ratu Syahadah –In team
Puteri ku  Sayang- Hijjaz
Pesona  Zulaikha- Hijjaz
Nurul Iman – Amar
Nur Kasih – In team
Keluarga Bahagia –Saujana
Kalimah Cinta – In team
Impian Kasih- In team
Hanya Tuhan yang tahu – UNIC
Doa Seorang Kekasih – In team
Di hati- DeHearty
Demi  Cinta Suci- UNIC
Damba Kasih – In team
Kasih Kekasih – Suhaimi

Merenjis dan Makan beradab--Seleksi lagu gamelan

Gamelan Antawada
Gamelan Ayak-ayak
Gamelan Gendang Sembilan
Gamelan Kembang Pacar
Gamelan Lambang Sari
Gamelan Perang Manggung
Gamelan Selanting
Gamelang Timang Burung
Gamelan Togok
Gamelan Topeng
Sekapur Sireh – Siti Nurhaliza

Cake Cutting

Lagu Maher Zain :-
Barak Allah
For the rest of my life
Alhamdulillah
Always be there
Thank you Allah

Sesi Bergambar di pelamin

Lagu Mohram :-
Antarssukha
Galang Maya
Journey to the Soul
Lenggang Dara
Manuk Dewata
Perahu Di Samudra
Puing puing
Sakti
Suluk ( Gerbang Kasih)
Lagu Zapin :-
Ya Ladan
Zikir
Pengantin Baru
seleksi lagu zapin dari Siti Nurhaliza & Noraniza Idris

Royal Walk

Terima Kasih Cinta- Afgan
Kayangan -Ajai Duet Tunku Mimi Wahida
Cinta –Amy Mastura
Sempurna -Andra & Backbone
Bidadari-Anuar Zain
Sedetik Lebih –Anuar Zain
Hanya Milikmu –Anuar Zain
Teman Terulung – Anuar Zain
Keabadian Cinta –Anuar Zain ft Amy Mastura
Iris –Awie
Belaian Jiwa – Innuendo
With you -Chris Brown
Cinta Ku Terakhir – Duta
Ku Merindu – Ella ft Shah
Ternyata – Estrella
Kaulah Segalanya – Hazrul Nizam
Istimewa –Indigo
You’re Beautiful – James Blunt
I’m yours- Jason Mraz
Menjelma- Kaer
Cinta Ada- KarenKong,Sheila Majid,Jaclyn Victor
I Run To You – Lady Antebellum
You & Me –Lifehouse
Juwita(Citra Terindah) – M Nasir
Bagaikan Sakti- M.Nasir & Siti Nurhaliza
Kau yang punya – Malique ft Najwa
Kau Ilhamku- Man Bai
Say It Again – Marie Digby
Erti Cinta – Maya Karin
Haven’t met you yet -Michael Buble
Aku Lebih Tahu- Mila
Fireflies- Owl City
1234 – Plain White t’s
Diari Seorang Lelaki –Akustik
Joget Cinta Sakti- Rosma ft Haziq
Damai- Sarimah
Ku Impikan Bintang – Sean Ghazi
Kerinduan- Sheila Majid
Lagenda –Sheila Majid
Balqis- Siti Nurhaliza
Cahaya Cinta- Siti Nurhaliza
Impiankan Nyata- Siti Nurhaliza
Joget berhibur- Siti Nurhaliza
Kurik Kundi- Siti Nurhaliza
Nirmala- Siti Nurhaliza
Seindah Biasa- Siti Nurhaliza
Untuk Selamanya- Siti Nurhaliza
Pandang-pandang.Jeling jeling-Dato SM Salim & Siti Nurhaliza
Today Was a Fairytale – Taylor Swift
Diam-diam –Tilu
Ayu –VE
Salsabila- Yassin
Gaia- Zainal Abidin
Kau Di Hatiku – Zainal Abidin
Bagaikan Puteri – Zarina AF2

I.Allah bila dapat Syafa download dalam mediafire Syafa inform kepada b2b semua. ^__^

Update : Dah bole download! kepada yang berminat dengan list Lagu Majlis Perkahwinan di atas bole download di link http://www.mediafire.com/?z5r53f5oe1fb3 
( almost 70% nanti Syafa upload lagi ya)

Till then,
xoxo

13 comments:

lovelyadibah said...

wah!bestnyer!thank you syafa!:)

~ NANA ~ said...

OMG syafa...u mmg menyenagkan kerja i coz i tgh pening pk lagu ape nak dimainkan for my wedding nnti...tq :)

Ainee Cumi said...

Wah best ni. Tenkiu for sharing

wawa pucca said...

babe... i takleh download.

pls email me cara

azwawahab86@gmail.com

♥ balkidz_hunny ♥ said...

wahh! teringat i pun dulu buat list lagu bagi kat band sebab nak diorg ikut list lagu i jugak! :)

~ mizzAmy ~ said...

siap upload lagi. good job. nanti leh amy usha2. ;)

Ms Marliana said...

waaa... bagus yer buat senarai lagu... tq for the link ... i ll reallly gonna follow ur blog...

cik senah said...

Macihh kerana berkongsi senarai lagu utk diputarkan sepanjang majlis perkahwinan..

p.s : Semoga Allah membalas jasa awak kerana telah meudahkan para b2b yg tgh penih dok pikiaq lagu apa nak pasang masa majlis kawen depa.. :) [termasuk lah chek.. hehe]

Cik Puan Syafa said...

lovelyadibah : ur most welcome my dear ^__^


nana : Alhamdulillah klu list ni berguna pada nana ^__^


ainee : my dear sharing is caring kan hehe :)

Cik Puan Syafa said...

wawa : my dear syafa dh buat entry baru cmner nak donlot...cuba try ^__^

balkidz_hunny : betol2..mmg perlu kita ada list sendiri..if tak redha je laa kan lagu ap derang mainkan huhu

Cik Puan Syafa said...

amy : hehe..syafa update lagi..i.Allah list ni berguna kepada semua ^__^

marliana: i follow u tooo :)

cik senah : nawaitu nak bantu b2b semua , i.Allah list ni berguna kepada semua ye aminn~

nur aishah bte abd hadi said...

TERIMA KASIH
sy minx izin utk guna di majlis sy nanti :)

Mikah Lurima said...

Thanks!