♥LOVELY Followers ♥

Monday, February 21, 2011

73 #: Review : My attire n Button Bouquet

Hye darls,

Today Syafa buat entry 2 in 1, hehe..
My attire for Solemnization Day.Simple kurung, almaklum cheq kan tembun!( Orang kata lagi dekat dengan hari majlis makin kita tak lalu makan, sapa kata!! makin makan banyak adalaa, cheq naik berkilo2! ) aiyooo

Ok tinggalkan bab badan yang makin memberat..Kain untuk kurung ni Syafa beli kat Jakel , Chiffon beaded.  Nawaitu mula2 dari atas highway memang nak beli lace.( ecece nawaitu :P)

Tapi bila sampai di Jakel. MasyaAllah...
Cheq jatuh hati berkali2 dengan chiffon beaded. Teros Syafa lupakan niat nak beli lace untuk nikah.haha..
Suka sangat kaler dia golden brown + dusty pink.

Untuk Tudung pula,Syafa tempah!Lawa sangat tudung chiffon tu. Sangattt suka ai tell you hehe.Siap beaded lagi. harga??Masya Allah sangatt berpatutan!Wajib Syafa buat entry khas nanti.

Sayangxx ku sekelian masih ingat entry ni? hehe teaser yang tak berapa tu?
Syafa tukar ribbons bouquet tu.
Bouquet yang mana?
Ok2 jom tengok..
My Attire & Button Bouquet



Yup Syafa berjaya buat button bouquet! hehe..tak sangka juga ada ramai yang datang jumpa n emel personally nak tempah button bouquet dengan Syafa. huhu...thanks ye sayangxx.

Make up nanti Syafa buat entry khas juga.
Kenapa?
Because I LOVE my make up! B2b Northern sekelian,
Penang ada MUA yang berbakat dengan harga yang berpatutan!
Tunggu Syafa review ye... ^__^

Till then,
xoxo

28 comments:

i.b.t.i.s.a.m~ said...

Congrates dear~~!
da jd puan syafa....
suke sgt veil kamoo~~!!!

gaun putih said...

Syafa : cantik bju n tudung u.. drooling! tp apakan daya dah ada baju nikah n tudung DIY.. huhu..

rose said...

cantik!!nek seri kamu tu..nnt review tau!

Cik Mira said...

congrats cik puan syafa!
nak close up sket tudung tuh. hehe mesti cantek gilor dari dekat.

as ♥ Leenda said...

hai dear..
tak terlambat lagi kot nk wish selamat pengantin baru..welcome to the club..hehehe..

Daleela said...

Dear...

Memang kalau dah sampai Jakel.. nawaitu tah ke mana2...hehehehe

Thanks for the exchangelink.. muah..ur link.. done.

Cik Emi Deraman said...

hehe same la! chiffon beaded mmg santek n classy gitu :) congrats n selamat pengantin baru dear ^__^

wafa azman said...

darling, u looked so lovely n adorable!! semua pn comel..
heart the button bouquet so much! heheee~ (blh la tempah nnt..)

Kaio said...

rasa nya belom terlambat nak ucap selamat pengantin baru.. :)

J.i.J said...

congratez Pn syafa..heheh...
Button tu mmg supep fresh lain dr yg lain kan...

J.i.J said...

Heyp Cik Pn Syafa, congratez taw.. gagaga button tu supep fresh and so lain dr yg lain ..i luv it

Fiza Amran said...

syafa jgn lupa buat entry MUA tue tau saya nak buat majlis kat png and i found really hard to find the good one..

ZaNa De Diva QueEn said...

tentek..jeles~!!!huhuhu

~ NANA ~ said...

cantek! congratz ok :)

btw i dah link u :)

Orange Lover said...

selamat pengantin baru..heeee veil kamu sangat cantek...

.::cintabungablogspot::. said...

wahhh...sweetnyer header :) ngeee ^^

Yuna Heri said...

Hai, salam kenal Puan Syafa! Hee.
Thanks tinggalkan jejak di blog saya!
^___________^ May Allah bless both of you!

~ mizzAmy ~ said...

gambar tuh tak kena dengan entri lah syafa. patutnya kena letak gambar berdiri full cover and nampakkan hand bouquet itu, ok? tak aci, uploadkan gambar yg full cover. close up skit. lol...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

wah lepas ni boleh wat bisnes lak la sis ye? congrats tau. i link u back.

Bahaudin Nursyah said...

congratulation...!!

lovelyadibah said...

huu~...button bouquet:)menariks sangat!:)

Cik Puan Syafa said...

i.b.t.i.s.a.m : tenkiu my dear ^__^

gaun putih : DIY lagi terbaik!hasil kerja tgn sendiri^__^

rose : nek seri ek?hihi tenkiu

cik mira : nnti syafa update letak pic close up sket ye ^__^

Cik Puan Syafa said...

as ♥ Leenda: tenkiu my dear ^__^


Daleela : tu laa...hehe, rambang mata jadinya...banyak sangat pilihan ^__^

Cik Emi Deraman : betol2, chiffon sangat cantik..kain terletak je. thank my dear ^__^

Cik Puan Syafa said...

wafa : hehe i.Allah bole ^__^


kaio : thank you my dear =)

jij : buat kelainan sket..hehe thanks

fiza : yup akan mucul entry tersebut tak lama lagi..nanti kan ye ^__^

Cik Puan Syafa said...

zana : semua bride mmg cantik kalau time kawen ^__^


nana : tQ my dear ^__^


orange lover : tQ ^__^


cinta : sweet ek? hehe credit to my pre wed photographer ^__^

Cik Puan Syafa said...

Yuna : weee dpt jiran baru ^__^ salam perkenalan


amy : alaaaa aci laa..hehe pic dari OP tak dpt lagi..

0sh!Nz d' sen0r!ta: huhu bisnes? i.Allah

0sh!Nz d' sen0r!ta : thanks my dear ^__^


adibah : thanks! dba pun bole DIY juga ^__^cuba laa

nYomeL said...

button bouquet tu nmpk outstanding syafa! tak sia2 DIY kann..?? :D

orked violet said...

Syafa..ske sangat button bouquet 2..
nak jugak..syafa amik tempahan x??email pLz...
orked_violet@yahoo.com.my