♥LOVELY Followers ♥

Friday, February 18, 2011

72 # : Review : Mini Pelamin for My Solemnization Day

Hye darls,

Hari ni Syafa share mini pelamin untuk akad nikah Syafa.
Mini Pelamin yang simple untuk dua majlis sebenarnya, Majlis Akad Nikah & Family Reception

Konsep yang Syafa beritahu pada vendor nak yang simple tapi unik n dalam range budget yang Syafa tetapkan.
Walaupun konsep n lakaran Syafa sediakan kan ( haha lukisan tu rasanya Syafa sorang je faham kot :P ), tetapi pencarian vendor yang bole menepati citarasa n kriteria diatas adoi haii susah betol.

Alhamdulillah akhirnya bertemu juga dengan vendor yang sanggup buat konsep pelamin yang Syafa inginkan.hehe suke laa ^__^

The Mini Pelamin for My Solemnization Day 



Konsep untuk mini pelamin ni unik n simple, gabungan 3 warna + "bunga melur segar" . 

Bantal nikah colour merah 2 buah ( erk betol ke buah?biji?bantal? haha pening) Syafa DIY hehe. nanti Syafa story ye.
Vendor pelamin? juga nanti Syafa review dalam entry yang lain ye.

Till then,
xoxo

18 comments:

umairah said...

bestny bila dpt apa yg diimpikn.. rite? ;)
rse b'debar plak tgu my big day.. huhu..

eyanne said...

mini pelamin sy pn ada bunga melur :)

::FAIZ FARISH:: said...

nice

rose said...

wahh..cantik!!!suka idea syafa ni..wlpn simple tapi tetap menarik.. =)

cik senah said...

Pandainya awak DIY bantal nikah yaa.. :) chek tgn kayu.. apa satu pun tak reti.. huhu!!

p.s : pelamin mini awak ada imbasan pelamin nikah Pn. Nahwal ( pemilil blog "Ini Perempuan Jujur"... - bkn bermaksud chek nak kata awak tiru.. saja nak habaq jaa.. :) - Apa2 pun.. pelamin awak mmg lawa.. ringkas.. menarik..

i.b.t.i.s.a.m~ said...

syafa~~!
sgt comey~~!
nnt buat tutorial tuk bantal merah yg super duper santek 2 ea...
sayer sgt excited tgk bntal i2...

lovelyadibah said...

wah!saya setuju dengan ibtisam n cik senah!

syafa kena wt post pasal DIY bantal merah 2..hehe~

farahfatihah said...

selamat pengantin baru syafa...

xchange link ek....

Cik Puan Syafa said...

umairah : alhamdulillah, semua yang diimpikan menjadi kenyataan!hehe hepi preparing to u ^__^

Cik Puan Syafa said...

eyanne: bunga melur sangatt wangi kan! sangatt suka^__^

Cik Puan Syafa said...

faiz: thanx faiz ^__^

Cik Puan Syafa said...

rose: yup syafa mmg nak bat simple ja.alhamdulillah seperti yg diimpikan ^__^

Cik Puan Syafa said...

cik senah : yup pandai teka! ehe Syafa tengok pelamin Pn Nawal teros suka.guna idea bunga melur yang sama tp ikot konsep n idea keseluruhan Syafa sendiri^__^

Cik Puan Syafa said...

i.b.t.i.s.a.m: thanx my dear hehe..i.Allah nanti Syafa buat entry khas ye ^__^

Cik Puan Syafa said...

adibah : thanks darlingxx i.Allah nanti Syafa buat entry khas ^__^

~ mizzAmy ~ said...

bukan senang nak jumpa vendor yg nak buat dgn apa yg kita lakarkan. but that's so sweet n chantek...

Cik Puan Syafa said...

amy : betol2..Alhamdulillah impian menjadi kenyataan. tenkiu ^__^

SURIANIE SAMSUDIN said...

wahhh...banyaknya komen...suka jugak pelamin nie....sangat unik dan menarik...terbaik dari ladang..
For those yang berminat boleh tempat dengan saya di http://thehouseofredgincu.blogspot.com..

Fatehah kami nak say thanks sebab bagi peluang pada kami untuk hasilkan pelamin yang cantik dna unik macam nie...walaupun memang susah untuk dihasilkan...