♥LOVELY Followers ♥

Friday, January 7, 2011

55 # : My Wedding card

Hye darls,

Mencari design kad kawen bagi Syafa adalah antara perkara yang sangat susah juga.Dari pemilihan hard cover/cover biasa ke pemilhan design corak abstrak/bunga2/plain kosong beralih pula pada detailing dalam kad.
Dua2 family bersepakat nak buat satu kad je.Pencarian demi pencarian dibuat..akhirnya..jeng jeng jeng..
Presenting my wedding card


Kad kawen Syafa, simple ja ye darling2 ku sekelian.Yang penting.....Women power!hahaha.Nasib laaa my encik tunang,terpaksa akur kepada pemilihan Syafa n Mama ku berdua.Pinky flower :P

Proses mempos kad kawen bermula.Tapi nak lekat setem baper sen arr?? 30 sen cam dulu ka? Confuse..walaupun sampul putih suci je.Akhirnya,Syafa n Encik tunang berpakat pegi ja Pejabat Pos tanya



Kami pergi ke pejabat pos bawa satu set kad kawen ye dengan siap bersampul.Encik belakang kaunter tu akan timbang kati. Harga setem yang perlu kami letak untuk setiap kad yang ingin di pos adalah

RM0.70 / 70 sen

Huissh mau terbeliak bijik mata den.biar betol!Encik Tunang tanya nak beli idak? Pikir2 beli je laa, tak paa sekali je kan nak kawen..haha!^__^

Tips membeli setem :
-bawak kad kawen satu set complete ke post office
-perlu bawak skali sampul.(ada juga dengar dari b2b lain sampul bercetak harga lagi tinggi) bagi encik kat kaunter check semua skali.
-Tetapkan bajet.brapa setem yang nak beli dengan membuat list ye.

Kepada yang sudah terima surat cintaku ini. Jemput laa datang ye ^__^

Till then,
xoxo

19 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

sweet kad kawen dier....

Lala said...

yay! kad kawen! kebetulan, lala [un buat review kad kawen!hehe

CikSyafa said...

yanie: tenkiu laling..muaaahxx ^__^

CikSyafa said...

lala :lalaing cheq pon baru pasan haha.btw nama tunang kita hampir sama laaa...^__^

Norzi3La said...

kite da terima.. thanks ea.. santek kad dia... comel gitu.. gul power.. hee..

I am N said...

Mahalnya sekarang setem 7 kupang...

cha said...

part bunga rose tu yg buat kad u cantik :)

Q said...

Syafa, Kad dah sampai!!tq!!

Syima Syaz said...

rm0.60 dah cukup...

iDa said...

what...sampai 7 kupang...agak mahal jugak tu...tp tul gak kn nak kawen skali jer..pasrah jer la...ingat lagi dulu2 tolong abg poskan kad kawen dia baru 3 kupang...huhuhu

CikSyafa said...

Norzi3La:my dear tenkiu hehe..muuuaaaahx ^__^

CikSyafa said...

ann: tu laa..tersembol mata dengar setem 7kupang.huhu dulu 3kupang je kan

CikSyafa said...

cha:tenkiu my dear..btol, bunga tu yang bagi menarik

CikSyafa said...

Q: waaah dh sampai ek? jempot maii naa ^__^

CikSyafa said...

syima: tu laa mula2 pikir nak beli ja setem dalam 60sen.sbb ada kwn2 yg hantar cmtu.tp confuse laa risau tak sampai huhu.

CikSyafa said...

ida: tu laa 2x ganda kan.huhu seb bek kawen sekali ja.hahaha

~ mizzAmy ~ said...

gulp.... 70 sen dah ke utk pos kad kawin? aisseeyyhhh... mahal jugak.

wedding syafa dua2 kat penang ke?

CikSyafa said...

amy:mahal kan? haah dua2 kat penang. ^__^ klu free jempot laa dtg ye

ElyaElmo said...

hari tu..ade mmeber buat review...
60 sen if sampul kad tu kosong..
80sen if die cetak nama pengantin dekat smpul tu...