♥LOVELY Followers ♥

Wednesday, January 5, 2011

54 # : BOM Kawen

Hye darl,

Hari ni genap tinggal 30 hari lagi sebelum majlis perkahwinan Syafa. So today Syafa nak share my BOM KAHWIN dengan all my lovely darling.Kepada b2b yang berminat bole email Syafa.

Ok2 meh Cekidout ^__^
Bill of material

Taraaa
Ni adalah senarai bill of material kawen Syafa(BOM KAWEN). Dari list ni kita bole buat list barangan yang kita perlu beli or tidak n dapat monitor flow kewangan.List ni Syafa buat dalam excel, 
Dari kiri, kita bole isi bil,title,level,description,quantitiy,puchase date.Sel yang tak berkaler tu adalah minggu2 purchase perlu dibuat.Kesemuanya dalam active sel.
BOM KAWEN ni adalah sangat membantu ye darls2 ku sekelian.Kepada yang masih belum ada list.Bole mula buat.Takpa tulis manual dalam buku/kertas.

List to be alert
Checklist 1 bulan before majlis
o Ulangi kepastianpihak-pihak yang terlibat dalam persiapan majlis seperti pihak catering dan khemah,pelamin dan pihak kumpulan kompang.
o    Pastikan hiasan bilik pengantin sudah 90% siap.
o    Ingatkan saudara-mara yang lebih tua untuk menjemput mereka ke majlis anda disamping memberi kad undangan sebagai tanda hormat.
o    Periksa senarai tetamu agar tiada saudara atau rakan taulan yang tertinggal daipada jemputan.
o    Biasakan diri anda memakai kasut kahwin
o    Pilih himpunan pakaian dan kasut serta aksesori untuk persalinan anda untuk sesi bertandang ke rumah saudara mara selepas berkahwin.
o    Kunjungi spa rawatan kecantikan agar kulit anda bersih dan segar serta badan pula sentiasa bertenaga dan ceria kerana ketika ini bakal pengantin semakin stress.
o    Sekiranya anda bekerja,pastikan anda telah memohon cuti kahwin beberapa hari sebelum dan selepas majlis perkahwinan dariada pihak majikan.
o    Beritahu jiran-jiran akan majlis perkahwinan anda serta minta kebenaran mengunakan ruang untuk mendirikan khemah

Kepada b2b yang berminat dengan BOM kawen tu,jangan segan2.bole je email Syafa : ciksyafa@gmail.com

Sharing is caring kan ^__^

Till then,
xoxo

18 comments:

kitakesitu said...

ola dear, menarik2.
lets share
kitakesitu@gmail.com

wah tinggal 30 je eh.dagdigdug =p

fati said...

U!
I dah rasa macam buat tender la pulak ada BOM BOM neh, hahahah!!
thanx for sharing!

yUmIe said...

syafa,,emailkn..emailkn..hehe
yumie_hard@yahoo.com

TQ:D

Adila Yusof said...

waaa cun2...ni emel i..wnuruladila@yahoo.com..

anaztasias aira said...

nak juga. anzcis@yahoo.com

miss puteri said...

nak nak nak

puteri_frd06@yahoo.com

tq dear!!

anaztasias aira said...

saya maho. anzcis@yahoo.com

K.I.N.A said...

bom kawen eh nama die..hehe..menarik..

iDa said...

klu da ni dapat la control spy x terover bajet...sukaaa....

dear...nak..nak...(ayat mengampu..hehehe)

ida_libragirl@yahoo.com

TQ =D

Norzi3La said...

wah.. rajinnye dia.. hee...

CikSyafa said...

kpd sayangx semua...BOM kebabom telah dihantar ^__^

lovelyadibah said...

ok2..nie xder kaitan..tp saya dh dapat kad cik syafa:) ngeh3..thanks darling..:) xjanji leh dtg plak..sob3..

love u xoxoxoxo

:)

Missyanz said...

interesting.. nak jugak..
deqrayz84@gmail.com

CikSyafa said...

adibah: yeay dpt dh ek?hehe..jempot mai naaa kalu u free ^__^

dyll basri said...

darling, can i hav a copy? fadilah_b@yahoo.com

CikSyafa said...

dyll basri: my dear check ur email ^__^

Sue Zaman said...

sue nak jugak...

gemini86_girl@yahoo.com

tq :)

cik puan amin said...

saye nk jugak...
nurshahiera88@gmail.com