♥LOVELY Followers ♥

Monday, December 27, 2010

50 # : Jom pi kedai memborong candy!

Hye peeps,

Hehe..ni info kepada semua b2b di area Pulau Pinang. Maybe ada yang dah tau kedai kat mana. Klu tak tau lagi meh Syafa share2

Ingat lagi tak entry Syafa pegi kilang favor bag tu? entry ini

En Tunang gitau kewujudan kedai ni kat Pekan Kepala Batas. Hah?jauh? kalu nak kirakan dari Pulau ke sini ada dalam 20min. tapi berbaloi!

Niat nak gi survey ja, siap gitau En Tunang 'kita singgah tengok je tau.Kalu ada yang berkenan,len kali baru kita mai beli' (Sebab Syafa tak bajet yang akan jumpa semua candy yang Syafa berkenan kat kedai ni...hehe demand!)

Tup tup..Banyak juga yang dihangkut!muahaha (To be honest,Syafa tak penah pegi kedai borong.N taktau apa yang depa jual.Bajet nak beli candy kat kedai runcit dekat2 umah.tak pun pi Tesco.)

Meh layan picca





Variety of candy. n ni yang Syafa snap suma tak sampai suku kedai pun.Huhu tak larat explore.Tersangat banyak! berkotak2!.Jalan sempit..nama pun kedai borong kan.

Tadaaa! ni yang sempat beli.hehe..harga? siyesly berbaloi!kami berdua sangat suprise dengan harga! Nak p borong lagi laaa nanti haha!
Ni laaa kedai tu. CHOP NAM HUAT. masa membeli ni ada beberapa kapel yang datang membeli gak. rasanya kedai ni well known.

Nak borong apa?cuba gitau, barang dapor> dari minyak masak,bawang kecik beso,telor,tepung, tong gas,beras semua ada.Gula2 ,keropok semua ada. Plastik packing kecik beso seuma ada. Pendek kata barang dalam mini market laaa semua ada. Huhu mana laa tak mampat kedai ni.

Harga?semua harga borong. Cuba laa gi terjah.berbaloi kalu nak membeli barang dalam kuantiti banyak.

Ni Syafa sertakan direction nak pegi ke kedai ni :-
 Dari exist tol bertam--terus ke pekan kepala batas--simpang empat amik teros dan amik kanan
--kedai berada di kanan jalan--buat u-turn .

hopefully faham laa yek.Kalu tak faham email Syafa. i.Allah Syafa guide sampai jumpa ^___^ selamat membelah beli!

Till then,
xoxo

5 comments:

WillBe.Mrs said...

waaaa.....kt Penang eh....jauh btol tu...terpaksa cr info b2b dr KL or Johor...mesti best kan shopping candy..!

veesakura said...

wah, nice one!! pasni i plak nk mintak my parents g serbu.hihihi. thanx syafa!

makcik rokiah said...

rasa macam nak bukak gerai jajan kan syafa hehheee..

Syima Syaz said...

dear....tgk cam penang byk tempat murah je...jelesnye...shud i call my cousin-cousin and ask them to get it for me...sure depa kata 'maleh la...hang mai la sini'...uuuwaaaaa

dyn said...

hahaha sy tau dis kedai...kami panggil kedai ni kedai mak-nya hahaha murah eh??? ermmm kalo time nak raya boleh beli candy kat factory kat mak mandin pon murah..