♥LOVELY Followers ♥

Tuesday, December 21, 2010

48 # :Mari terjah kilang paper bag

Hye peeps

Muahahaha...bajet tittle cam reporter tv3 tu kan?alaa...abang yang rambut ketak2 tu,hehe perasan betol :P
Act ,kemarin Syafa dengan En Tunang kebetulan ada di area seberang perai.

Ooh, btw kepada yang bertanya Syafa orang Seberang Perai ka?Orang bertam ka?(No no, Syafa anak jati pulau.)Dewan tu adalah permintaan family untuk buat kat situ sebab majoriti family2 semua dudok sebelah seberang. tu j. ^___^

Ok ok berbalik pada crita terjahan tu.
Dah alang2 ada sana,Teros kami call vendor,tanya alamat sekian2..so sampai laa kami berdua ke kilang ittew.

Ini laaa rupa kilangnye yer..

Consultantnya sangat laa helpful n friendly.hantar email memalam buta pun dia reply.Call berkali2 kitaorang sesat jalan pun,di layan dengan penoh senyuman haha(Syafa agak2 je hehe).

Ok ni antara contoh product yang syarikat ni ada

bermacam-macam jenis product,size, colour..bole pilih.



Paper bag( yang macam model tangan tu pegang)
kalu yang putih : RM 0.11/paket 
kalu yang brown, slightly cheaper than white colour sebab yang white paper bag mmg customize untuk letak makanan.
Kalau nak yang besar, cam picca atas tu,sebesar beg shopping gedabaknya.
 
Aneka jenis kotak
Kotak yang warna maroon namanya kotak cake.Ada dua size, satu yang size besar untuk cake,satu lagi kecil ja..lebih kurang size untuk 2 cupcake.
kaler: iada maroon, oren, biru, purple,white ect tapi depends on porduct.

harga :RM0.37/kotak ( untuk kotak cake)

Lain-lain jenis kotak:-

 g-box,cupcake box n ect
 kotak lunch box,kotak chinese lunch box(eh betol ka nama dia?)

Kotak pizza pun ada
Ni yang kecik ya,meanin yang diletak atas rak, lain2 kotak..size besar gedabak.yang tu Syafa tak snap.

Price? jangan terkejut dengan price, sangat berbaloi, maaf Syafa tak sempat catit.bajet bole ingat haha.Tapi hampeh terlupa laa plak,dont worry korang bole email n tanya quot.I.Allah derang akan reply secepat mungkin.
Macam kes Syafa, lepas email, call confrim tempat, then purchase teros dari kilang so, dapat lagi 12% discount.

My box, teros dari gudang. ^__^ , oh derang juga bole courier seluruh Malaysia.

Berminat? ok ni Syafa sertakan alamat:-
PPH sdn bhd
Plot 468&482 , Jalan Perusahaan Baru,
Prai Industrial Estate, 13600 Prai ,Penang
 604 399 9508
604 399 4073

Contact teros dengan Miss Rachel

Ok kotak dah beli,mari mulakan acara lipat melipat ^__^

Till then,

xoxo

28 comments:

Cik NeyNa said...

yesss...
gud..syafa..gud..
hehehehe

iedayah said...

wa...mau meroyan xtau nk plih mn..hahhaha

anaztasias aira said...

beshnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !! murah

~myza~ said...

wahhh...nnt kite balik sane nak pi la kilang nih...huhuh..tak yah pening2 dah...

btw, no fon tu rase nye ade dua kali 04..hehe...correct me if im wrong

safiyyah osman said...

sis....kilang nih dkat area mana?dkat dgn sunway carnival ke?piya pun nak pergi la kalau boleh dpt murah smp mcm tue..berbaloi2 la:)

Norzi3La said...

la.. kat penang tu ada kilang kotak mcm ni ke.. nape la tunang kite tu xtahu..x ptt btul la.. kite punye la cari kertas goreng pisang yg putih tu... last2 mengalah beli brown paper j.. hukhukhuk...

~ mizzAmy ~ said...

amy pun ada emailed diorg that day. tapi tak plan nak beli lg dlm masa terdekat. maybe bulan 3 nih baru beli kot. btw, beli kat kilang dpt lagi murah ekh?? need to go there lah kalo camtuh. hehehe....

babyarisha said...

jauh na penang.. kalu area KL ni buleh ka dia courier? erm.. simpan no tel tuh..sok2 leh kot msuk lam list vendor.. mekasih byk no... (tuka plak slang penang)

CikSyafa said...

neyna : hehe thanx my dear ^__^ muuuaaahx

CikSyafa said...

iedayah : haha..tau xpa..dekat sejam memilih benda alah ni ja ^__^

CikSyafa said...

ana: yup yup...siyes murah! nak x? kalu nak syafa bole tolong order

CikSyafa said...

myza : contact teros dengan miss rachel...dia akan bagi direction tak kan sesat punya ^__^ btw thanx tau...dah wat corrections

CikSyafa said...

saffiyah : alamak bukan area sunway carnival my dear, dont worry try call miss rachel tu..dia akan bg direction.If rasa susah.Syafa bole tolong belikan. just let me know. emel me ok

CikSyafa said...

ziela : hehe, xpa papaer brown pun ok my dear, Syafa pun tak tau act.ni pun dapat tau dari ofismate. ^__^

CikSyafa said...

amy : my dear, beli kat kilang teros dpt diskaun lagi. u nak beli ek? if lepas wedding Syafa, bole Syafa tolong belikan. bagitau nak yang mana. Syafa bole tolong courier kan ^__^ email ye

CikSyafa said...

babyarisha : hehe, dah pass ni.bole jadi org penang.

Yup depa bole courier, if nak...Syafa bole tolong belikan n courier kat u. tp lepas wedding Syafa laa ek.email ye ^__^

yUmIe said...

Bgs2..yumie blh suggestkn pd FFIL nt tuk majlis kt kedah..haha

wafa azman said...

woooowww!! info ni very useful syafa!! heheee~ mayb im going to need it one day.. ;D

iDa said...

wahhh...sangat menarik dapat beli terus dari kilang...mst murah kan...ni yang kena g terjah kilang ni...thnx syafa 4 sharing... =D

CikSyafa said...

wafa : tenkiu yayangx muuuaaah ^__^

CikSyafa said...

ida: yup sangat berbaloi.tambah plak kita deal depan mata! sangat puas hati.selamat menterjah hehe ^__^

safiyyah osman said...

sis...thanks you..nanti apa2 saya bgtau:)..blog sis sgt mbantu..:)

mizzunderstood said...

hi dear...sgt2 suke dgn ur idea ni... =)

nak beli jugak tp jauh sgt la..if i buy online die bg diskaun jugak x ek?hehe.. :)

Byzura Mj (By) said...

wah.. first time walk in.. terus dpt info!! hehehehe... thanks.. keep it up!

ElyaElmo said...

syafa..elya mmg tgh mencari paper bag ni...
tapi2 agak2 klo courier ke KL...ok x?

chekyna said...

kak,kalau yg saiz mcm kotak akak tu brape rm? nk yg besar tu jugakla...akak boleh tolong belikan ke? heeee..tetibe tejumpe blog ni tgh google paper bag...reply k

FIRAIS GIFT said...

Btl ka kalau p kedai dia dia bg 12%?
Sis tau tak hrg noodle box?

Lynn Damya said...

ahhhh jauhnya di penang, hahaa

act sy pon tgh mcari kotak yg sesuai utk online popcorn sy ni, baru nak start,so skg tgh cari pembekal kotak packaging yg best, haha