♥LOVELY Followers ♥

Monday, December 13, 2010

44 # : Pencarian deco

Hye peeps,

Quicky update, weekends lepas amat laa menyeronokkan..hehe pencarian deco kawen bermula! At first sangat laa excited,tapi bila dah sampai kat tempat tu...teros confuse errmm lebih pada rambang mata actually.haha.

Kami keluar seawal pukul 10 pagi( muahaha awal laa sangat). Keluar awal ingat orang tak ramai, tapi tekaan Syafa meleset huhu..orang ramainya sungguh..parking nak cari pun 3x pusing.adoiiyai
Maybe coz cuti sekolah + banyak wedding hujung tahun ni kan.

Ok2 lets picca do the talk ^___^

 bermacam-macam bakul 

 tengok laa ramai nye orang sesak

 jamu mata tengok bunga 

Encik Tunang tengah tilik bunga..hehe

Syafa sempat la memborong beberapa barang, hehe..thanx tu Encik Tunang sanggup meneman n melayan karenah Syafa muahaha..ciann dia dekat 2jam lebih tunggu.

Rasanya Penang brides mesti tau tempat ni kat mana kan? haha gerenti tau. Yup kedai lama dekat area Sunway Carnival still ada tapi barang tidak di update(tunggu masa nak tutup).Start hujung bulan August derang pindah kat tempat baru,gudang gedabak besar tepi Kilang Ben Q.

 Yup kat mana lagi kalu bukan A tu Z ^__^.

Tapi nak kata murah harga dia..hurmm bolelaa, sesapa nak pegi better survey dulu harga ye. Yup kat sini variety wedding thingy ada dijual.sehingga kan pelamin,baju,kad kawen pun ada di tingkat atas gudang ni.
kalu nak habis tawaf  tengok satu gudang agak mengambil masa.huhu..tapi i.Allah berbaloi ^__^

Otw keluar terempak dengan my WP  dekat gate keluar, En Tunang tros ty update..haha mau berpeloh dia menghapdet.
woooiit igt eden nyer wedding dokat benor ni ha..ko jangan main2 ek. :P

Ok barang dah beli, jom mula bekerja keras, DIY !Chaiyook ^__^

p/s ada yang email tanya jalan nak pergi gudang A tu Z ni . Ok Syafa bagi simple guide untuk semua --- dari Sunway karnival-naik lebuhraya butterworth-kulim menghala ke Tol Sungai Nyiur (butterworth)...A tu Z berada di sebelah kiri lebuhraya (bersebelahan kilang Ben Q) 

Till then,

xoxo

24 comments:

iedayah said...

eppy preparing n DIY syafa..=)

pjOyrawks said...

Hi sy br duduk penang. org sg buloh slangor, pindah sini keje n insyallah bln 4 kawen dgn org sini=) wish we kud exchange link ye=) a tu z mmg heaven kan ^_^

I am N said...

if barang untuk buat bunga telur murah x?

Q said...

Dah pergi jugak hari tu!!tempat nie parking jer tak best..huhuhu syafa, nnt kenduri jgn lupa jemput okeh??kita dekat jer..hahahh

ctzurai said...

syafa,A to Z pindah ke mana pulak?

h e r n y z a r said...

cik syafa dearie... u kene tag dgn i.. check kat sini oke...

http://hernyzar-helmizan.blogspot.com/2010/12/tagged-03-about-me.html

realriyana said...

syafa.. yana hari tu nak tunang pun cari barang sini. mak mmg pelanggan tetap sini...kalau sepupu2 nak kenduri mesti dia ajak pi kedai ni.banyak choice mmg rambang mata. hehe

fati said...

Hi Syafa!!

Linked u!

CikSyafa said...

iedayah: hehe thanx darlingx..jom2 itot Syafa DIY ^__^

CikSyafa said...

pjOyrawks :waaah org baru hehe, ok tak dok Penang? btw ddok area mana darlingx?

yup sebesar2 gudang kn a tu z tu hehe

CikSyafa said...

N: my dear..murah ^__^ Syafa banyak beli barang2 deco kt situ. cuba laa survey ye

CikSyafa said...

Q: waah terharunya ada yg nak mai kenduri ^___^

i.Allah Syafa jempot

CikSyafa said...

ctzurai: my dear dekat2 situ jugak. yg lama depan sunway carnival kan? keluar jalan tu...depan sket dlm 50meter jumpa kilang benQ ,A tu Z betol2 tepi tu ^___^

CikSyafa said...

h e r n y z a r :alamak di tag...hehe nanti cheq p amik na ^__^ tenkiu yayangx

CikSyafa said...

yana: betol2 satu tempat cm2 pilihan ,even derang bole deco hantaran..bagus kan ^__^

CikSyafa said...

fati: yippey thanx jiran baru sudi dtg jengok ^__^

pjOyrawks said...

duk kt pmatang pauh. dekat uitm=)

luvira said...

dulu ira duk kulim..tapi tak perasan plak A to Z tuh..agaknye masa tuh tak de lagi kot..or masa tuh ira tak perasan sebab bukan excited sangat nak beli barang kawen..

PurPLe LaDy AiFA said...

dulu time kawen i mmg mmborong kat atuz nie.. murah2, lebih murah lg dr yer itam, nilai ngan padang besar. berbaloi2 ke sini, especially bile ade member card die.. hee

Una said...

hye...blogwalking n linked u already
i pun b2b penang jgk tpi masih x berniat nk g a tu z tu..asik ke kl je padahal kt sini pun sama je mcm kt kl tu kan?

CikSyafa said...

pjOyrawks :permatang pauh?waah dekat ja. Syafa slalu trun Uitm hantar adik p kampus.

Nanti wedding jgn lupa jemput naa.hehe alang2 dekat

CikSyafa said...

luvira: hehe Syafa masa time Eng dulu pun tak brapa ekcited bab beli2 barang ni. tambah2 nak langkah bridge. tp lepas pegi, rs berbaloi jugak sbb satu tempat macam2 barang ada. sesuai dengan nama a tu z


cuba g tengok na ^__^

CikSyafa said...

Pn Aifa: best kan. haha member card dpt diskaun 20% setiap barang..mesti laa best.

CikSyafa said...

una :uiiish rugi my dear.rugi u tak pi jengok a tu z.

sama cam nilai,jalan ipoh. n ect..
tips from my uncle. if nak beli barang kt nilai better beli dh dekat date wedding. sbb sebulan after that,design barang tu semua akn ada kt a tu z.

cuba g jengok ye