♥LOVELY Followers ♥

Monday, November 29, 2010

38 # : HIV test

Hye peeps,

Last week Syafa n Encik Tunang pegi buat HIV test. Kami pegi actually last minit perancangan, sebab both tetiba free pagi,(eceh) jadi kami meng-decide kan diri untuk pegi buat test ni.hehe :P

Keluar rumah seawal pukul 7.30 .Kawasan Syafa ada 2 klinik kesihatan kerajaan.Jauh jarak klinik dengan rumah ada laa 5min perjalanan hehe.Sampai2 teros Encik Tunang terjah kaunter pendaftaran.

Selamat pagi,Saya datang nak daftar n buat HIV test
Oh untuk kahwin ye,Encik tau jadual HIV test?
Erk  jadual test HIV?
Test HIV hanya pada hari Isnin, Rabu n Jumaat sahaja.

Terdiam alamak, harini Selasa, kirenya nak kena balik laa ni.Sok baru datang.huhu...
Tapi nasib kami baik, datang sorang pegawai ni dia bagitau nak buat test HIV boleh,cuma doktor untuk sah kan tak da. Kalu nak wat juga kena tunggu sampai 8.30 maybe doktor ganti akan datang.
Fuhh syukur sesangat boleh buat...Perhatian kepada semua b2b jangan terjah klinik cam kami ye.Test HIV ada hari tertentu.Sila call check dulu sama ada sebelum pegi ya. Untuk b2b Penang boleh semak kat sini

yippey dah selesai

Test tu kejap je pun sebenarnya. Pegi kaunter, cucuk hujung jari, pastu g duduk, dalam 5min terus dapat result. Yang buat lambat tu kena tunggu giliran, isi borang n nak dapat pengesahan doktor.

Oh lupa nak bagitau, untuk HIV test kena sediakan :-
** Kad pengenalan
** Duit RM1 untuk pendaftaran
** Kena tau nama penuh,alamat, no fon pasangan.

Jangan risau ok derang cucuk hujung jari sikit ja.Syafa penakot,sanggup delay bab ni hampir 2 bulan huhu..ingat derang nak cucuk pakai jarum besar!muahaha drama betol.
Akhirnya settle bab HIV lepas ni borang nikah plak ^___^

12 comments:

cha said...

syafa, kalau mcm i dgn fiance duduk lain2 cmne? boleh ke dia dtg buat kt klinik kesihatan kt tmpt i? sorry agak confius. ataupun dia kene buat kt tmpt dia i kt tmpt i?

.::DinCma::. said...

selesai sudah HIV test CikSyafa;-)

iedayah said...

wa..syafa da blh gi ke step strusnye da..eppy preparing dear..=p

eyanne said...

de jadual ek??? xtau jgk huhu nk kna g check gak nnt..tq!

CikSyafa said...

cha:my dear, setahu syafa bole buat kat mana2 j klinik kerajaan. ^__^

CikSyafa said...

DinCma :heehee lega woo selesai satu yippe ^__^

CikSyafa said...

iedayah : hehe thanx dayah muuaaaaahx ^__^

CikSyafa said...

eyanne :tu laa sejak bila ada jadual tetiba..btter alert ya my dear ^__^

♥e'in♥ said...

dh leh kawen laa pas nie.. ;)

Dita Lolita said...

selesai sudeh ujian HIV.. :)

lovelyadibah said...

owh..mcm 2 ea??thanks for sharing syafa :)

CikSyafa said...

e in : hehe nak kawen cepat wink wink***



dita lolita: selesai satu alhamdulillah ^__^


lovelyadibah : u r most welcome my dear ^__^