♥LOVELY Followers ♥

Monday, November 15, 2010

32 # : Northern photographer

Hola b2b semua,


Another updates of photographer list in northern.Syafa try research beberapa link photographer hoping ada yang sesuai dengan bajet b2b sekalian.Cekidout ^__^

Photographer 3rd list:-

    If ada b2b yang cari photographer dalam range bajet yang agak ketat, try la,link2 yang Syafa bagi ni. I.Allah ada. ^__^ bagi yang masih mencari2 OP for ur big day,ada masa lagi...try cari pelan2 ye.( bole try check disini juga  list 1 , list 2 )

    Btw kebanyakkan photographer yang Syafa list kan dalam ni,pernah Syafa tanya quot.Macam2 harga derang bagi n ada certain pic dalam web biasa2 saja tapi bila pegi jumpa kat kedai, MasyaAllah cantik laa plak.

    Kawan Syafa(he is freelance photographer) said,ada diantara kita cari berdasarkan bajet.Kalu bernasib baik dapatla yang ok,tapi kalu bajet ciput,quality pic pun ciput laa. Ada juga yang tengok angle2 picca yang ada ,jumpa untuk discuss,then baru customise dengan bajet yang kita ada.

    Bagaimana cara nak pilih photographer??pilih ikut bajet ke atau pilih after tengok pic then customise ikot bajet?Ada kengkawan yang bole share tips tak?

    Till then ,
    xoxo

    13 comments:

    Cik NeyNa said...

    OMG...
    u r seuch a sweetheart..
    memang sedang cari nih..
    tetambah kat utara nih..sangat susah..
    pssttt..kalau ada senarai videografer pon pleaseeee..let me know..

    ctzurai said...

    waaaa..tq shafa...sgt mmbantu info ni..muah

    iedayah said...

    1st of all kn tgk hasil keja tau dear..xnk murah2 tp pic pn xbrp cntik.biar hrge yg affordable n memuaskn ati kite..=)

    sk said...

    hye syafa,

    klu style sy, sy mintak jek dulu quotation dr ramai2 photog, then sy shortlist yg mana within budget sy. dah ada shortlist tu, baru sy jumpa diaorg tu discuss etc2.. nk jumpa tu, sy utamakan dulu yg mane paling best quality..

    hope this will help.. ;)

    CikSyafa said...

    Cik NeyNa:my dear syafa pun still mencari videographer...huhu susah nak cari kat penang ni :(

    CikSyafa said...

    ctzurai :u r most welcome my dear ^__^ muuahhx

    CikSyafa said...

    iedayah :btol2..klu harga murah...krg result tak cantik.nangis berpanjangan...huhu

    CikSyafa said...

    sk : thanx my dear!Syafa wat cmtu jugak minta quot bebanyak..tp dh rambang mata..bila dah terlalu banyak pilihan.huhu

    realriyana said...

    thanx for the list. senang nak tengok camni. :)

    realriyana said...

    dah tengok semua link. (semangat!);p.ada beberapa orang yang gambarnya ada "jiwa". ada 3-4 masuk list. thanx syafa, sangat membantu. tp by my time nanti agaknya harga dah naik. tapi tu la baik cari photographer yg based utara je sebab kos rendah. makan dah bagi makan kenduri,takpayah penginapan semua.hehe. memang jimat banyak di situ.

    for me, untuk cari photographer, yang penting kualiti.kita boleh dapat yang berkualiti dengan harga yang berpatutan kalau pandai cari.
    asalkan berbaloi :)



    ---rasa mcm tak sesuai syafa letak link yana kat b2b blog tu sebab tak buat apa pun untuk wedding lagi, tunggu sampai abes blajar dulu. just survey2 je skang. hehe tp thanx anyway. <3

    CikSyafa said...

    yana: my dear, betol ad ramai photographer kt utara yg bole shoot lawa2,cuma derang ni low prpofile aka tak da web.tu yang ssh kt kita ni.semua tekan hujung jari ja.ngadap siber ni.hihi


    my dear,semua yg dh status tunangan org termasuk dlm list b2b cheq.tak kira belajar k idok k ^__^

    realriyana said...

    hehe tapi terasa segan sikit, sebab tengok semua dah buat preparation.yana amik2 inspirasi dan survey2 ja. nanti balik ja penang, terus nak buat persiapan. x sabaq ni! hahaha. mcm best ja tengok orang semangat buat prep kawen.

    CikSyafa said...

    haiip segan sesat nanti susah :P
    Penang kat mana lalinx?bole jumpa ^__^