♥LOVELY Followers ♥

Wednesday, November 10, 2010

29 # : Big day Revealing

Hye peeps,

Syafa hari ni nak reveal color for my big day...
i know, i know..mesti ada yang dah tengok kat side bar Syafa kan...hehe...tapi cheq nak crita gak  :P

E-day


Eday colour,sangat Syafa heart.Yup pada b2b yang dah baca previous entry mesti dah tau kaler Syafa kan?hehe PINK! all shade of pink + whitey


Malam Berinai,


Peachy peach n Apple Green

Akad nikah

Pinky n Brownish

Sanding my side

Purple plum n Whitey pearl

Sanding his side

Turqoise n Silverish

Ok tak?Hopefully laa kan..so much hassle for my big day colour.Mama tak bagi amik pink again.Mama kata kan eday dah pink.Tapi anak mama yang degil ni nak juga2....sigh *
But finally dapat jugak pink,hehe tapi dengan brownish...ok laa kan.

Malam berinai, mama kata pakai kaler sweet2 but not pink.hehe kena amaran keras.so we decide with peach.combine with apple green.Dah tengok kaler baju...cam teragak2 lagi nak pakai..huhu.Hopes ok laa kot.

Sanding,purple plum with whitey pearl,masih dalam group kaler pink...haha!Takpa2 mama agree with me!yeay

Bertandang,en Tunang mau colour turqoise! sayang....your lovely darling ni muka gelap,kang pakai turqoise mau pitam semua tetamu camner?huhu..lepas dah bincang dengan WP..dia akan cuba pakai shades supaya combination tu, sesuai untuk my skin...huhu pray for it..
Till then..

xoxo

15 comments:

iedayah said...

wa...sume combination colour yg perfect..

~ mizzAmy ~ said...

wahh..dapat merasa banyak2 color. tuh yg penting kan. saya plak rasanya semua baju macam putih je kot. T____T

MarelFira said...

u totally good with all colors!!!

gud choice!

Norzi3La said...

canteknye smua kaler... suke jgk!

CikSyafa said...

iedayah : thanx my dear,colour mmg perfect..org dia tak perfect.huhu :P


mizzAmy :laling ai envy ngan u ok!ur figure n skin suitable with any colour r baju. putih lawa youu..combine ngan beads kaler2 lawa gila tu

CikSyafa said...

MarelFira : thanx laling,yup finally.kena banyak bincang dengan family bout kaler..huhu



Norzi3La :tenkiu my dear..muuaahhx ^__^

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

salam kenal dari kak gebu

hehhee...wah..lagi 2 bulan nak kawen..cakpong2 hehehhe

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

kiter pun dah link2 awak hehehe

ctzurai said...

wah..i love da last color combination...turquiose+silver..warna kayangan tu...i loike..;))

sya,i followed u!

CikSyafa said...

kak gebu :thanx my dear,sbb dtg jengok jiran hehe..muaaahx ^__^


ctzurai: turqouise+ silver tu warna kayangan ek?waaaah...cam syed muzzaffar laa nnti :P

Dita Lolita said...

meriah gitew!btw cantik2 color pilihan..pilihan yang bijak ..very nice color.. i suke kenduri meriah kaler.. :) baru la ceria kan kan kan...

realriyana said...

syafa..cantik la warna2 tu.

syafa ok je buat turqouise tu, tema turqouise tak semestinya baju turqouise. :) boleh pakai silver.(sbb turqouise n silver kan?)hehe khemah, deco semua buat turqouise. just my 2 cents (^^)v

CikSyafa said...

Dita Lolita: kann...kaler banyak2 ceria..hihi



realriyana :thanx my dear, tu laa bincang ngan WP dia kata cmtu gak.pray for the best ^__^

Renee Meow said...

wah beshnyer byk majlis... sumer colour bleh try..huhu~ besh2.. :)

btw for tandang tu bleh wat soft turquoise or tiffany.. dah ala2 jugak tu.. :)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Reen Tart Nenas said...

bestnyer byk kaler bleh cuba :)