♥LOVELY Followers ♥

Tuesday, October 19, 2010

9 # : Permohonan Berkahwin Pulau Pinang

Hye peeps,

Hari ni cam terlebih excited nak menghapdet blog ( ceh macam laaa selalu sangat hapdet!) hehe.Yeay syafa dah pegi amik borang kawin!sungguh berterima kasih kepada bos yang telah mencuti kan diri..so anak2 buah keluar merayap.eh tak merayap...syafa pekerja berdedikasi(chewah prasan!) time lunch je ngulat keluar lama sket...muaahaha.

Ye perhatian pada semua b2b di dalam Pulau Pinang(dalam pulau ek! mukan sebarang perai/mainland)borang kawin kena ambil di Masjid Negeri.( Syafa tak pasti napa...tapi uncle syafa gitau memang kena amik kat Masjid negeri.pastu nak hantar sila pergi ke cawangan JAIS daerah masing2.Cam kes Syafa..Syafa tinggal dekat Bayan Baru(daerah Barat daya) so kena hantar borang nanti kat JAIS balik pulau!(huhu napa laa cawangan barat daya pi letak kat situ)






Borang untuk perempuan warna kuning , untuk  en tunang warna putih. Oh yang atas tu list senarai semak barang yang patut dibawa beserta salinan.( sila maafkan penulis klu pic kurang memuaskan sebab pic ditangkap guna hp je) lagik satu...ada soklan bocor!!hehe...sudah disediakan ye cik2 sekelian dalam borang ni soklan yang wajib ditanya.

Tapi sekarang ada banyak tanda tanya dalam otak ni.Surat akuan bujang perlu ka?tak da pun tulis dalam senarai semak.Saksi tu orang masjid ke atau kita pakai sedara mara kita? Ada sesiapa tau tak??

4 comments:

MiEzA said...

sayang.. perempuan x perlu surat akuan bujang..
saksi tu sorg ahli qariah masjid, sorg lg imam masjid

CikSyafa said...

mieza:ye ka?waaah tenkiu2.sangat membantu hehe

eyanne said...

kna amik kt masjid ngeri je bleh ek??
baru nk p amik kt balik pulau nnt... thanks 4 da info! :)

CikSyafa said...

cik eyanne:haah yang tu ap yg uncle syafa gtau(sbb awal taun baru ni kezen syafa kawen)borang mmg kena amik kt masjid.klu ad info lain share2 laa ya.