♥LOVELY Followers ♥

Saturday, October 30, 2010

22 # : Tempat makan best kat Penang

Hye peeps,

Selamat hari Sabtu semua,mesti ramai yang rancang nak membelah beli hari ni kan?atau pun dok rumah je..qado tido?yess!ini idea yang sangat Syafa terer muahaha.

Kalu jenjalan kat Penang,mesti lapar kan?kalu dalam shopping kompleks bantai je makan kat situ,tapi Syafa ni kebelakangan ni tekak idok le lalu makan fast food, so Syafa banyak kumpul tempat makan yang best kat Penang ni untuk maraton.haha.

Syafa nama ja dok Penang tapi bab tempat makan huhu out(debuuushh!).Nasib baik ada akak2 kat opis rekemen kan hehe.Yup ada banyak tempat makanan sedap2 yang Syafa dah try dan  ada yang belum.Jom tengok list jom..

Tempat makan best kat Penang
  •  rojak, laksa penang ngan passemboq - gurney drive
  • siput duri kat -gurney drive
  •  laksa best ngan cendol/abc kat teluk bahang  -betul2 depan herb garden
  •  seafood best –telok tempoyak , dekat jeti marin (Hammer Bay)
  • nasi kandar line clear- penang town
  • char kuetiaw -gurney drive
  • cendol kat swatow lane- dalam town(memang terbaik)
  • mee udang –teluk kumbar n sg dua penang
  • abc simpang empat-penang
  • laksa campur, stesen ktmb bukit mertajam
  • nasi ayam misai -teluk kumbar, penang
  • nasi dalca bawah jejantas, jelutong
  • Gurney Ikan Bakar-Gurney drive
  • Breakfast -Taman Tun Sardon,
  • Tosai ,Bihun sup-Taman Tun Sardon
  • Capati Dil Ruba-Pusat Penjaja Jalan Tenggiri, Seberang Jaya,
  • nasi kandaq beratur- Tepi Masjid Kapitan Keling
  • Nasi Lemak Liverpool-depan Lam Wah Eee Hospital
  • Sany char koay tiaw-bayan baru
  • Char koay tiaw longkang, kat area- usm minden
  • laksa penang, warung pokok janggus-balik pulau
  • Nasi Kukus Ayam goring berempah -Kampung Jawa,Perai(berdekatan dgn BP dan pencawang TNB)
  • Aziz Mee Pak Ngah-Kampung Telok,Sungai Dua, Penang (depanMobil
  • Sungai Dua Char Kuew Teaw(Telur ayam dibasuh)-Kampung Telok,Sungai Dua, Penang (sebelum Esso-Mobil)
  • sup hameed,penang(dekat2 dengan masjid kapitan keling )
  • seefood,ikan bakar Restoran Idaman- Teluk Tempoyak
    • Roti Canai Transfer Road ,Georgetown , Pulau Pinang. (Depan kedai Roti)
    • Mee Sotong-Padang Kota Lama
    • Pasemboq-Padang Kota Baru(dekat seven Eleven)
    Uiiish....leleh ayaq lioq aiiiih!haha nak p ajak en.Tunang sambong maraton plak.^___^

    tata

    5 comments:

    MiEzA said...

    syafa.. char kuew teow sg dua tu x sedap sgt la.. sedap lg char kuew teow matang pauh..

    kat bagan dekat telekom ade gak nasi kandaq beratuq

    pastu penah mkn x kat kg pelet? kedai mkn dlm kmpung.. de kandang kambing, ostrich, reban ayam, kolam ikan.. puncak mutiara cafe kot namanya..

    CikSyafa said...

    mieza:ye ke?ok2 nanti Syafa p try.

    Kg pelet?bukan ka yg tu masuk dalam jalan2 cari makan tu ek?.

    realriyana said...

    hi syafa, im blogwalking, jumpak ur blog. btw, sy dari penang jugak! hehe. sy ltk link kt blog eh. :)

    anaztasias einz said...

    saya pun link juga. salam b2b =)

    CikSyafa said...

    yeay org penang ^___^salam b2b cik riyana..


    salam b2b to you tooo cik ana ^__^ welcome2