♥LOVELY Followers ♥

Thursday, October 28, 2010

19 # :Wedding checklist

Holla B2b,
 en.google pemurah


Apa kabar?sihat ke idak?
Haha mood sengal dah mai.Sindrom meneyerang bila tengok wedding ticker.hadoi 100 hari?hah?esok dah dua angka ja?tetiba rasa berpeluh(walaupun dalam opis ni dok dalam aircond)ka cheq sorang ja rasa panas?aissh.
Ok untuk kurangkan nebes Syafa teros wat checklist. List ni still updating...kalu ada yang tertinggal bagitau ek....

Wedding checklist
1.Kursus kahwin  -DONE
Alhamdulillah dah settle Dec tahun lepas with fiance.

2.Date & Venue –DONE
Akad  dan  Resepsi sebelah Syafa pada tarikh yang sama.Tempat kat rumah.(majlis yang kecil sahaja atas permintaan Mama)Resepsi sebelah En.Tunang  buat di dewan.

3.Jurunikah –belum booked
Belum jumpa lagi jurunikah, wedding document pon in still in progress.

4.Theme color-DONE
Both Nikah & Reception: DONE
Reception en Tunang:DONE

5.Outfit- in progress
First fitting in Dec, 2nd fitting in Jan
For akad Syafa hantar kat tailor biasa je.(dah biasa wat baju kat auntie ni.)Sanding pula hantar bagi WP settle kan.

6.Veil and Heels- in progress

7.Hantaran- in progress
Syafa DIY hantaran,slow-slow buat..i.Allah.

8.Doorgift-in progress
Akad-still belum dapat decide ,Sanding –in progress

9.Catering & Canopy-DONE
For Nikah n Sanding dah di booked,Alhamdulillah mama tolong settle kan.Sanding en Tunang pun PIL dah booked n settle kan.

10.Pelamin and Deco-DONE
Nikah & Sanding  dah ada yang Syafa berkenan.I.Allah nanti nak bincang ngan mama lagi skali.Sanding en.Tunang dah bincang dengan WP ,mintak yang simple2 ja n yang penting sesuai dengan bajet.

11.Photographer-DONE
For all 3 events sudah di booked.Syukur..

12.Videographer –still looking, susah betul nak cari dekat Penang ni.hurm..

13.MUA
Akad & Sanding – DONE
Bertandang - DONE

14.Invitation Card- in progress
Sakit jiwa jugak,setiap kali tengok ad ja error,(bukan salah dari pihak Syafa tapi derang sendiri) dah nak masuk 3x dah ni.hadoii sabar je la.

15.Entertainment (kompang / traditional dance / band) –DONE 
Alhamdulillah syukur sangat,akhirnya dapat booked

16.Bunga Pahar, Bunga Telur and Wedding Rossete - pending

17.Emcee -DONE

18.Wedding cake-DONE

19.Handbouquet-still pending

20.Guest list?-nebes ni list makin meningkat.kad tempah ciput ja.huhu

21.Dresses for family
- Mine in progress
- En.Tunang still pending

22.Flow event
Sabo naa,dekat2 date baru fikir.bole?teeeeeeeettt..
  
23.Spa treatment
Dah survey beberapa tempat.

24.Honeymoon plan
Yang ni En Tunang kata ‘tak payah fikir nanti dah sampai time abg suroh packing p teros’.waaaah!

Tu je hapdet setakat ke hari ni.Kalu ada yang tertinggal b2b sekelian sila inform ya.Tenkiu ^__^

xoxo

9 comments:

~ mizzAmy ~ said...

100 days je lagi? nasib yg main part dah settle ekh?

AnEs said...

hihi..byk yg da done n in progress tu..alhamdulillah..

♥ semUt keciiL said...

wow~

CikSyafa said...

Amy :tu laa cik amy...alhamdulillah yg main part settle semua.kena berterima kasih kat b2b semua yg tlg guide g kl ^___^

CikSyafa said...

anes :tu laa baru perasan,,banyak gak yang dah settle.so to all b2b..better wat checklist...i.Allah kurang nebes ^___^

CikSyafa said...

semut kecil :ada yang tertinggal ke dear? kalu ada yg Syafa terlepas pandang inform ok ^___^

luvira said...

pejam celik pejam celik..tup..tup dah tibe masanya kan...hehehe..kejap je masa berlalu..nebes..nebes

anaztasias einz said...

blogwalking n found ur blog. salam b2b. jom exchange link =)

CikSyafa said...

ira: tu laa makin bertambah nervous.mintak cepat laaa kawin habis settle suma :P

ana: jom2...thanx sebb sudi jenjalan ^__^