♥LOVELY Followers ♥

Tuesday, October 26, 2010

17 # : Dilemma favor

Hye peeps,

Hari tu pergi KL hajatnya nak singgah ke Nilai 3 mensurvey  favor untuk akad nikah,alang-alang dah turun sekali harung je laa kan.tapi idok le kesampaian sebab dua beranak ni( Syafa n Mama) sungguh leka n rambang mata mencari kain akad nikah muahaha.Banyak betul kain kat jakel KL,memang tak sia2 cheq turun p sana.Ya misi Syafa cari kain akad nikah accomplish hehe( mood hepi,tido pun ngan kain nikah skali haha!).tenkiu to all b2b for your guide.nanti Syafa tunjuk ek rupa kain tu camne.

Sebab tak dapat pegi nilai, maka cheq pon teros laa mengoogle idea2 favor yang seswai untuk akad nikah.Kengkawan ada cadangan tak?

Syafa dah tempah surah Yassin untuk diletak dalam  goodies bag (ini favor utk akad nikah ya).tapi rasa cam ada yang kurang.tak kan nak bagi bag just ada Yassin je?hurm
Ni antara idea2 yang Syafa dapat masa googling
  • Jeruk buah pala (femes in Penang)
  • Choc  ferrero rocher
  • Kurma besalut choc
  • Tasbih
  • Pulut kuning
Ada idea tak?Sangat penin.Mama dah mula bebel2 tanya ap nak letak dalam goodies bag ni.Idea kengkawan semua amatla diperlukan.

Thanx in advance
xoxo

8 comments:

Kasut Pink said...

tasbih tu sesuai dipadankan dengan surah yassin @ sejadah kecik tu ke..

Reen Tart Nenas said...

ciksyafa, aiii kasik dodol jer :)

CikSyafa said...

kasut pink:sejadah kecik tu...yg sejadah muka tu ek?

CikSyafa said...

reen:menarik jugak idea dodol tu nanti nak ty mama ^__^

iDa said...

wahhh...best nye dah beli kain baju nikah...i belum lg...tu ingt nk g cari kt jakel jugak...hope ada la yg berkenan...btw surah yassin amat sesuai dgn tasbih...n xpun bagi yg manis2 supaya manis jer pengantin nnt... =D

CikSyafa said...

ida..jakel skarang ad promosi, beli kain percuma 4meter kain untuk lelaki!!haah tasbih pun ok,manisan pun ok.tapi mama kata manisan kena amik yang tahan dua hari camtu(sbb kita nak packing dalam bag plak),soo muffin n pulut kunin dah out.:(

luvira said...

kurma bersalut choc..errmmm..yummy ;)

CikSyafa said...

luvira..tu laa ramai kata cedap.Syafa tak penah try pon haha.Tapi yang Syafa tau just kurma choc dari Yusuff Taiyoob.(agak expensive)tengah fikir kat mana boleh cari lagi ek