♥LOVELY Followers ♥

Monday, October 25, 2010

15 # : Survey dewan kawen

Hye peeps,
sumber en google

Early this year lepas merisik, dirisik oleh future FIL hehe.Syafa mula mensurvey dewan2.Yup time ni tak decide lagi nak wat wedding kat rumah or kat dewan ye(almaklum,baru dirisik..tunang pun belum dah gedix cari dewan haha!)tapi disebabkan date kahwin dah ditetapkan n banyak kabar angin kata kena booked atleast setahun awal dewan takot nanti dah full!waaah klu sapa dengar tak kan laa tak cuak.teros ajak cik abang(blum tukar jd status en tunang haha!)gi tengok2 dewan.
Kami just survey2 dalam linkungan kos yang sederhana je ya.

DEWAN DATO HAJI AHMAD BADAWI
Sewa murah RM500.Fully aircond.Tempat parking  banyak.Harga tak termasuk PA system,kerusi meja.

KOMPLEKS SUKAN MPSP, BERTAM
Sewa dewan bermula dari RM800.Fully aircond.Dewan amatla besar.Tempat parking yang luas.Ada playground juga.Berhadapan dengan dewan Millenium.Harga tak termasuk kerusi meja,PA system.

DEWAN SRI PINANG
Sewa bermula RM800  (memang luas.tapi harga untuk hall luar bukan auditorium),tempat parking tak payah sebut,memang banyak.Strategik (dekat tepi laut)area Padang Kota Lama.buat malam pun lawa.Tapi untuk kerusi meja,charges PA,electric suma harga len.

KOMPLEKS MASYARAKAT PENYAYANG
Murah dalam RM700 termasuk kerusi meja,PA system.Dekat dengan Hospital Besar Pulau Pinang.Tempat parking banyak.Tapi kena guna katerer yang disediakan.(ada yang kata makanan tak berapa sedap huhu)

RECSAM 
Ok ni bukan dewan ya,just cafeteria(tapi ramai juga yang buat wedding kat sini).sewa tempat murah dalam RM400 termasuk kerusi meja,untuk tempat beraircond charge lain.Kena pakai caterer kat situ harga kalu tak salah dalam RM8 satu kepala(untuk makan buffet).kalu tak pakai catering derang,charge lain ye.Parking tepi jalan ja(agak sempit )

SETIA PEARL ISLAND
Sewa bermula dengan RM3000.Fully carpet.Kena guna caterer kat sini jugak.Kalu dari luar charge berlainan.Tempat parking banyak(multi level carpark).Terletak nun jauh di atas bukit.

KOMPLEKS TABUNG HAJI BAYAN LEPAS
Sewa bermula dari RM1,200.adik bradik dari jauh boleh menginap di bilik2  dalam tabung haji(macam hotel Syafa dah tengok ritu).harga mula dari RM150+ kot.Fully air cornd.Tapi wajib pakai caterer yang ada.(melainkan korang kawen dengan Dato cam Datin Norjuma haha…bole bawa caterer luar)

Tu je yang sempat Syafa survey awal taun ritu.Maafla kalu harga dah berubah ye,hehe.Hopefully dapat  tolong b2b yang rancang  nak buat majlis kat dewan.If sapa2 ada info tentang dewan yang lain,share2 laa ya. ^__^

xoxo

8 comments:

MiEzA said...

nape x wat kat umh? umh miza dekat ngan dewan pak lah.. nnt leh dtg knduri miza kawen

CikSyafa said...

Masa survey tak tau nak wat kat mana lg act..hehe. then after discuss ngan mama kenduri sebelah Syafa wat kat rumah n kenduri belah en tunang buat kt dewan(both of us org penang) ^__^

dyn said...

kat dlm usm pon bley wat kat anjung budi...cantikkk
kala theme garden mmg best rm500 kot sewa

CikSyafa said...

dyn:haah...Syafa ada dengar sbb sekarang ni USM dah cam komesil sket.sapa2 bole guna dewan.just not sure with the price.RM500 tu sewa dewan krusi meja ek?how bout catering suma?

Q said...

Cik Syafa: U penang katner??I tengah desperate sangat2 nie cari bridal boutique kat penang..yang cantik2 semua kat KL!!!!nangis jer..huhuhu btw, thanks for this info dewan2..i pon tengah pening cari tempat..hhihiih

CikSyafa said...

Q: hye salam kenal ^__^

Syafa dok dalam Pulau dekat ja ngan Queensbay

Bridal boutique banyak laling...

Cik iLLa said...

darl, i baru survay hall kat tabung haji [by nett] tapi mcm mahal je... pekej makanan + hall paling murah rm19... deshumm!!

Ora_Adzlin said...

thanks ya for the price, even last year nye price :) rasanya tak bnyk beza kot..tngh servey2 hrga dewan gak nih, goggle den found ur blog! :)