♥LOVELY Followers ♥

Friday, October 22, 2010

13 # : DIY paper latern

Hye peeps,

Hehe sronot tengok b2b suma macam2 perahan idea untuk cantikkan majlis berbahagia memasing kan...Syafa suka tengok blog2 b2b suma,macam2 idea kreatif menDIY .huhu ada time terasa jeles jugak...camne ek korang curik2 masa nak DIY? kerja lagik..ada yang student(oh tak semestinya student free...Syafa tau,mesti serabot ngan exam,assignment bagai kan?)
Syafa?balik kerja.kalu .larat makan dinner,jamah sket...takpun tros g mandi,solat.teros bumm sampai esok pagi.muahaha.(ni cara naikkan berat badan ya..makan n tido)apa-apa pon Syafa salute korang yang sungguh kreatif n innovatif!!

Ohh skarangan wave paper latern amat laa intrend.memang laaa cantik dguna untuk deco wedding.Syafa pon tak terkecuali hehe.So bermula laa aktiviti mengodek lappy.google py google..Syafa jumpa benda yang menarik.meh Syafa share meh(maaf entry ni panjang yaa)

Petal latern








Petal latern cantik kan?Syafa letak link web tu skali...nak tau step2 DIY bole click themaskedmommy.

Flower latern






bole juga guna kaedah sama untuk wat latern yang ni




ni pun lawa jugak kan? haha..ada lagi ye...scroll bawah

Pom pom latern



n final latern akan nampak cmni




haha...semua cantik2 belako..Syafa pun nek rambang mata,tak dapat decide lagi nak wat yang mana satu, semua cara step by step bole rujuk link yang diberi ya.If ad b2b yang try wat...share2 laa pic ok...hehe.Selamat mencuba! 

xoxo

3 comments:

Lala said...

wow! canteknyer kalau kite DIY eh? nak cuba, takot tak jadi. hehe

tapi thanks sharing!

MiEzA said...

rajinnye nk DIY..
miza rasa x cukup kaki, tgn n tanah je skang ni..
benda2 wajib pon byk x setel.. ngan keje g.. preparation g..

CikSyafa said...

lala jom2 kita DIY...Syafa pon failed bab seni nih.tp kita try slow2 i.Allah bole kot.jom DIY!

mieza nak kata rajin tak laa..i.Allah try curik masa klu sempat.tua2 nanti leh gtau dlu tok deco sendirik(waaah feeling!)hehe