♥LOVELY Followers ♥

Thursday, October 21, 2010

12 # : Designs wed cakes, flavor n filling

Hye semua b2b,

Ya Syafa begitu cargas menaip sehari dua ni....sambil cari info n cuba settle sket2 bab wedding.Ooh...still merencana perjalanan ke Jakel KL.Hopefully kawan2 b2b sekalian bole tolong Syafa.bole tros memberi guide ye...(termasuk yang dah mengkomen thanx sangat2..n ecpecially SK!thanx lalink)

Mengoogle designs wedding cake...naik rambang mata tengok design
semua shantek2 belaka..meh meh tengok apa yang Syafa google:




 sumber en google 

Yang Syafa tanda dengan no kaler merah tu.Suma Syafa berkenan.(tamak nye budak sorang ni!....huhu ngaku budak...perasan! debuussssh)..hehe maafkan penulis yang terover ni.
Syafa suka design yang simple ja.Opt 1. lebih berat pada ribbon n kaler kek.biru youuu...tapi combination dengan ribbon nice kan?cake beso tengah2 hehetambah dengan bunga sket.Tapi Syafa idok le brani pakai kek kaler biru ni...maybe Syafa tukar kaler biru tu ke kaler soft pink...ermm!

Opt2 sangat laaa sweet ribbon tu..designs ala2 branded brand  Anya hindmarch kan?(betol ka eja?)Bunga pun minimal je.tapi sweet laaa hehe!  

Opt3, no flower plak,only butterflies,simple tu penting!  

Opt4. damask! oh Syafa suka cake yang ad design damask ni jugak,huhu suma suka!
Alamak Opt 5 mana?ooh tersilap taip ye maaf kalian. semua. Kita jump ke Opt6..Syafa rasa laa kan tu bunga hidup kot?

Certain bride yang pilih wed cake yang ad bunga hidup sebagai deco.Memang sweet ja.Tapi...klu Syafa rasanya akan mintak akak bakers tlg buat bunga sugar paste kot(eh btol ke org panggil sugar paste?)hehe..alang2 cake bole makan..biar bunga pon bole makan.

Syafa dah finalize beberapa design untuk cake,tapi belum decide flavor
Yup klu suroh pilih design...bole le nak tunjuk nak yang ni nak yang tu.Tapi bila datang bab flavor n filling satu lagik,surendder babe

Dah tanya akak bakers tapi dia homebased.so untuk taste test suma ni idok le diberi.kalu nak bole beli cupcakes n dia bagi 3 favor? 3 ja!n lagik satu kak bakers tu kata..u nak flavor ap...filling ap just name it.apakah?huhu tau laa syafa cetek ilmu dalam bab cake suma ni(makan tau!).tapi 3 flavor ja?tu pun kena beli.

Hurmmm..flavor apa yang seswai untuk wed cake ye?Syafa google2 jumpa laa list kat bawah ni

  • Choco Moist <<< memang suka choc?huhu tapi dah selalu org wat kan?
  • Apple Caramel Moist Fruit cake<<< huhu Syafa tak makan kek buah...adyh
  • Blueberry bloom Choco chip <<< fuuuh choc..terliur lagik ni adyh.
  • Paddle Pop  <<< cam kek batik tu ek?
  • Blueberry <<<cam menarik.tak penah rasa sedap ke?
  • Butter cake <<< tett..pangkah!(very da demanding!!)muahaha..cheq takmo butter cake dah.dari kecik nengok suma kek fondant mesti butter cake.
Filling
  • Peanut Butter Cream <<< cam menarik tapi seswai dengan cake flavor apa ek?
  • Blueberry Cream
  • Strawberry cream
B2b sekelian ada apa2 suggestion tak??



No comments: