♥LOVELY Followers ♥

Thursday, October 21, 2010

11 # :Urgent Baju nikah! tolong saya!

Hye peeps,

Mood not ok,sebenarnya hati tak tenang. kepala nek runsing tahap dewa, banyak fikir pasal wedding ni.nak pegi membelah beli...kena tunggu lepas kerja or weekends.Tapi...


Ni laa list to do Syafa...huhu, yang highlite biru tu tak buat lagi!!hukhuk.Fyi ani list after raya...yang before pon ada yang berhighlite!.Salah satu yang berhighlite adalah Baju Nikah!! sedihnya.

Syafa tau wedding dah dekat...kain pon tak dak lagi..bukan tak mencari,Ok to be honest b2b semua.. di Penang tak da Jakel mahupun Alamoda Euro Moda n sebagainya..Paling dekat adalah Alamoda Sungai Petani ataupun Jakel Alor setar....tapi ,hurmmm kain-kain kat situ tak menepati citarasa Syafa...

Syafa nekad dengan semangat berkobar2 nak turun pi Jakel KL nak cari kain.nak kena turun jugak2! muahahaha...Dah gtau mama,n approved dengan syarat mama pon nak ikot shopping sama.hehe settle dah ada peneman.


tapi








ada kesulitan yang sangat besar...







 camner nak bgtau...eh..sebenarnya lebih kepada nak mintak tlg..







Actually...Syafa tak tau jalan debushhh!(memalukan btol budak nih).Ye kengkawan sekalian siyesly Syafa memang tak tau jalan2 kat KL.
Syafa nak pegi ngan mama...berdua n drive huhu. Mohon tersangat B2b semua guide jalan nak pegi Jakel KL.Please help me....

Thanx in a bunch..
xoxo

7 comments:

Reen Tart Nenas said...

kalau nak senang, better pegi Jakel Shah Alam, tapi sama je kot mcm nak pegi Jakel KL tu.
Hermmm, if nak senang, park la kat mana2 kat KL nie, then naik train LRT Star turun kat Bandaraya. So jalan menuju ke Sogo. jakel area belakang2 tu je... or else nak bw kereta, kena setkan dlm GPS la... senang sket :) harap membantu...

Squarecut Ring said...

Syafa tau jalan TAR or sogo or jalanmasjid india? Jakel KL area2 tu je. To be precise, kat sebelah CIMB bank kat jln tar. Depan die ade ariani.

luvira said...

alala..cian nye dia..
ok, dataran merdeka tau??or, paling senang lar, sogo tau??kalau sogo tau, lagi senang cerita sebab parking je kat sogo, nanti lew g jakel n segala bagai kedai kat area2 situ jalan kaki je..

hope everything ok..;)

macemellow said...

dear, agak susah nak terang tp bagus u pkai google maps.. senang coz jln dia detail skit.. good luck in ur search for baju nikah! i pun in the same mission! :)

CikSyafa said...

Reen:Syafa nak pegi ngan kreta.sbb bawa mama.cian plak nak bg nek lrt.GPS idok ade laa yayang.huhu ni laa org kata cam kera masuk bandar.

Scr:Syafa tau Jln TAR,Sogo,Masjid India slps ramai b2b sebot.bole?huhu sila lempang lelaju.Sori mmg tak tau.hope mintak guide jln nak masuk bandar ke Sogo then ke Jakel.

macemellow:tu laaa dah donlot maps..tapi nak menbaca peta n drive at the same time agak mencabar.hopefully tak terlepas simpang.huhu sangat mencabar nak beli kain nikah ni kan?gud luck to both of us

Mai Sakurada said...

hai.. i baru jer baca entry u ni.. u dh dapat ke jakel lum??? klau belum pergi, boleh contact i. boleh jer nak teman u ke jakel kl.. i pun mmg suka sgt merayau dlm jakel tu (belinya tidak pun.. hehehe..

CikSyafa said...

mai:waaa tenkiu my dear...so sweet ^__^ best ni..Syafa dah beli, i.Allah klu trun lagi KL Syafa contact..bole jalan2 kat KL ^__^ yippey tenkiu tau