♥LOVELY Followers ♥

Wednesday, September 22, 2010

5# : Mini Pelamin untuk nikah

Hye peeps,


Baru ada peluang nak bukak blog aiyoyo..org tulis blog awak pon nak tulis jugak cik syafa nih!hehe best laa tgk org ada blog,syafa pon nak tulis jugak..hehe sekadar kongsi pengalaman n info yang syafa dpt.Wpon bahsa penulisan syafa tingtong sket.Harap2 sesiapa yg baca bole faham mesej yg cuba disampaikan laa ek.(Ada org baca ka?pasan betol!)

Entry ni wujud bila mama syafa tertanya (ad tertanyakah?) pasal akad nikah,samada wat di rumah ke di masjid.Kebetulan pula kezen syafa baru kawen awal taun baru2 ni.Dia wat akad kat rumah ja n wat pelamin kecil.DIY huhu sungguh kagum.


Yup, Akad nikah selalunya org adakan di masjid atau surau yg berdekatan dgn rumah.Save bajet kat situ.So tak ramai yg buat pelamin mini untuk akad.Sekadar bantal sila utk alas duduk n carpet dah cukup, dan jemputan terdiri dari saudara mara terdekat,serta kenalan rapat saja.Tapi menjadi masalah bila ada dikalangan sedara mara atau kita sendiri yang terRed flag time tu.nak duduk kat koridor masjid ke?so Syafa try laaa google.Jumpa mini pelamin cam kt bawah ni.


                                                                       declassaflora




 weddings by sher

Sangat lawa!sangat suka n yang penting PINK!...kalu time akad, letak tepi dulu kerusi pastu bole pakai untuk kenduri.Yup Syafa terfikir nak wat akad nikah n kenduri sebelah syafa on the same day.Meanin akad pagi, tengahari kenduri,memandangkan kenduri memang cadang nak wat kat umah ja.Bole pakai pelamin cam kt atas ni.Save bajet juga..heehee ok kan?. 


No comments: