♥LOVELY Followers ♥

Wednesday, September 28, 2011

Cakes, cookies vendor in Northern

Hye peeps,

Bersawang dah blog Syafa ni, maaf semua, life tunggang terbalik sikit.. Syafa still berulang alik outstation. Kepada member2 b2b yang ada sent jemputan kawen, tapi Syafa tak sempat pegi mohon maaf sangat2. Ai try my best untuk penuhi semua undangan, harap semua memahami ya.

Bila bercakap pasal wedding, mesti yang tertunggu2, doorgift apa ye derang nak bagi?, pengantin pula jenuh fikir, manisan apa nak letak dalam hantaran? tak pun kek kawen nak design cam mana ye?
Bila fikir pasal perkara kat atas, mesti laa fikir jugak vendor yang menepati citarasa tekak kita. Termasuk laa bab bajet.

Ada yang fullamak cantik betol deco cuppies nih, tapi rasa ada kureng, harga? aduh mahal.Ada pula, design choc homemade ni sama je,semua 30 bijik sama je... tapi rasa sedapnyaa..mau habis sekotak :P

Syafa list down kan beberapa vendor sekitar Utara untuk b2b sekelian. Ada cakes, muffin, cuppies, tarts, chocolate, apom polkadot, macaroons vendor yang sesuai untuk majlis kawin, hantaran, doorgift, dan occasion lain. List ni Syafa share dalam facebook group b2b utara juga. ^__^



List of cakes, cookies vendor in Northern
sesuai untuk majlis perkahwinan, untuk hantaran, doorgift, majlis2 lain dari cakes, cookies, tarts, muffin, cuppies, macaroons, chocolate ect


Pulau Pinang

1.Azie Creative Cake 

2.Kaori Decorative Cakes (Butterworth)

3.Ina Saly Bakery 

4.F2H Decorative Cakes (Bayan Baru)

5.EdibleOnline Cake (Bayan Lepas)

6.Mama Bakes Pulau Pinang (Nibong Tebal)

7.Zanaz Biz

8.Fara Cake House( Parit Buntar)

9. Ballerina Cakes

10.SITI CUPCAKE

11.NUR D'LICIOUS

12.Kakina Sweet Bakery

13.Tini Cuppies (Balik Pulau)

14.Elianas Homemade Cakes ( Sg Dua Butterworth)

15.CoklatChoc4U

16.Mama Zieza

17. MidNite Baker (taiping & penang)

18. Melting Bites


Perlis

1.NAJAH HOMEMADE BAKERY 

2.Hani Sweet Cakes (Kangar)



Kedah

1. Alymaz Home 

2.Cistat Comey Bakery (Sg Lalang)

3.Krazy Cakes (Sg Petani)

4.Cupcakes With Love ( Alor Setar)

5.Bakedecorate2U (Changlun)



Hopefully list ini dapat bantu b2b, dan rakan2 lain di luar sana ^__^ .

xoxo

Monday, August 8, 2011

98 # : Ramadhan Al Mubarak

Assalamualaikum wbt,


Alhamdulillah, hari ni masuk hari ke 8 berpuasa. Tahun ni,tahun pertama Syafa berpuasa bersama hubby tercinta.

Bila bergelar isteri, baru tau macam mana perasaan mama kita,setiap hari fikir resepi apa nak masak untuk berbuka.Balik terawikh terus masuk dapo buat persiapan untuk esok hari. Syukur hubby jenis yang tak fussy tentang makanan. Masak je laa apa pun..hehe. Begitu juga time sahur.  ^__^

Bajet raya tahun ni kena top up banyak sikit. Sebab beraya di rumah in law jauh di Pahang. Huuu..mau kebas bontot ddok dalam kreta camni. Duit minyak,tol,duit raya untuk budak2 lagi. Kuih raya kalau berkesempatan mungkin Syafa buat,macam tahun2 lepas. Cuma tahun ni kena buat lebih sikit untuk MIL juga,huhu. Kalau tak larat kuih tunjuk je laa kot. hehe

Kepada semua Syafa ucapkan Salam Ramadhan Al Mubarak. Mohon segala terlanjur perkataan yang tidak menyenangkan di maafkan. Terima laa sekotak kurma daripada Syafa ^__^

Salam sayang





Tuesday, July 19, 2011

97 # : Promosi untuk Northern brides

Hye darls comel,

Another quicky update, Syafa nak share dengan semua b2b especially b2b Northern..sekarang ada banyak promosi-promosi gempak untuk semua b2b Northern. cuba cekidout ye


Promosi wedding pakej bole menang percutian honeymoon!


Peluang memenangi percutian 3D 2N di Swiss Garden Hotel.Maklumat lanjut double check link dibawah ye ^__^

Photograher  :Norazmi Ibrahim
Link : http://www.azmieibra.com/

I LUV RED GINCU CONTEST


This my previous vendor for Solemnization day.Memang puas hati kerjasama dengan Red Gincu.
B2b berpeluang menang pakej perkahwinan bernilai RM 2000! wow!
( bestnye naper time ai kawen tak de T__T )
Closing date 31 Dec 2011

Term n Cond sila layari web derang ye :http://thehouseofredgincu.blogspot.com/2011/07/i-luv-red-gincu-contest.html


Photovillage Hot deal promotion! berbaloi!

Harga serendah Rm 500 per sesi. berbaloi kan! cube cekidout ^__^



Selanjutnya cekidout web derang ye ^__^
Photographer :http://www.photovillagestudio.com

My Best Cake Moments Contest


Kalau tak salah Syafa onwer Cik Ana b2b juga ^__^ yeay

Link :http://cakebyanna.blogspot.com
The contest ni untuk sepanjang tahun ni. Pemenang everymonth akan dapat Wedding Cake FOC (apsal time cheq tak da pun contest2 camni T__T haisssh )

Koleksi Vispera datang lagi

Ni semua b2b seluruh negara leh cekidout.hehe :P


Ingin kan tudung cantik berbatu2 yang elegant ?Syafa rasa semua b2b tau koleksi tudung dari vispera sangat laaa gojes. cekidout fb derang ye.
Link :Koleksi Vispera

So b2b Northern try laaa luck mana tau rezeki kahwin. Kalau tak dapat photo dapat juga cake sebijik sambil pakai tudung vispera yang elegant gitu waaaah!..hehe ^__^

Till then,
xoxo